Voluntarii care doresc să ia parte la testele pentru vaccinul anti-coronavirus primesc și remunerație, chiar dacă suma nu este foarte mare.

Cercetătorii de la Imperial College London lucraeză la un vaccin și speră că vor putea începe testele pe oameni în luna iunie.

Dr. Robin Shattock, care conduce eforturile cercetătorilor, spune că voluntarii vor primi la început doze mici ale vaccinului, pentru a i se testa siguranța.

Dacă acesta nu are efecte secundare majore, dozele vor fi crescute gradual, până se ajunge în punctul care oferă imunitate la Covid-19.

”Nu avem nicio garanție că va funcționa, desigur”, spune dr. Shattock, dar testele pe animale, efectuate începând cu februarie, au fost încununate de succes.

Câți bani primesc voluntarii pentru vaccin

Cei de la Imperial Medicine au anunțat recent că sunt în căutare de voluntari care să participe la un test al vaccinului pentru coronavirus. Eforturile acestora vor fi răsplătite cu sume cuprinse între 190 și 625 de lire (aproximativ 1.070 - 3.450 de lei). Sunt căutați oameni cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, care să fie și sănătoși.

Marea Britanie este a treia țară care începe teste pe oameni cu privire la un vaccin. Celelalte două state sunt China și Statele Unite, care au început testele în luna martie.

Nu doar cei de la Imperial College lucrează la un vaccin, ci și cei de la Oxford.

Ambele vaccinuri se bazează pe recrearea proteinelor de tip spike, găsite la exteriorul virusului. Diferența constă în modul în care este creat acest efect.

Vaccinul Imperial College London încearcă să livreze material genetic (ARN) din coronavirus, care programează celulele din interiorul corpului pacientului, astfel încât acestea să recreeze proteinele tip spike.

Vaccinul de la Universitatea Oxford va crea un virus care seamănă cu noul Covid-19, având aceste proteine de tip spike, dar care nu poate afecta în vreun fel corpul uman.

Astfel, cercetătorii speră că pot îndruma corpul uman să creeze anticorpii necesari pentru a distruge virusul, arată dailymail.co.uk.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.