Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre efectele mdicamentului Remdesivir testat pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19, în Statele Unite.

Mai mult de 100 de persoane infectate cu virusul COVID-19, din mai multe țări ale lumii, tratate cu Remdesivir, și care aveau forme grave ale virusului, s-au vindecat.

Medicamentul Remdesivir este un antiviral care a fost dezvoltat iniţial pentru infecţia cu virusul Ebola. El nu prea s-a dovedit eficace în infecţia cu virusul Ebola, însă se pare că e foarte eficace în infecţia cu noul coronavirus. Ce e interesant e că studiul de fază III, care întruneşte 4.000 de pacienţi din toată lumea, 2.400 din ei cu forme grave, a avut un prim răspuns. Primul site care a terminat studiul clinic a fost Spitalul din Chicago, unde sunt trataţi astfel de pacienţi. A inclus 125 de pacienţi, dintre care 113 cu forme grave, cu două excepţii: au fost două decese. În rest, toţi pacienţii s-au vindecat într-un interval nu mai lung de o săptămână”, a explicat Alexandru Rafila.

Durata tratamentului cu medicamentul Remdesivil a fost scurtă și sunt testate două scheme terapeutice: una ce durează 5 zile, iar cealaltă 10 zile, pentru a vedea care dintre ele este optimă.

Rafila susține că Remdesivil ar putea fi primul medicament aprobat ca tratament al infectării cu coronavirus.

Celelalte medicamente pe care le folosim în momentul de faţă sunt mai puţin legate de replicarea virală, de înmulţirea virusului. Mai degrabă sunt implicate în reducerea efectelor infecţiei, cum este Hidroxiclorochina. În paralel se testează şi alte antivirale, unele dintre ele provin din Japonia, China. Cred că la toate aceste tratamente antivirale ar trebui să avem un răspuns începând din toamnă. Atunci cred că Remdesivirul ar putea să fie deja autoritzat şi să fie fabricat”, a mai spus Rafila, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.