Agitația și aglomerația sunt proprii vremurilor pe care le trăim și indiferent cât de multe lucruri am avea de făcut, ne trezim uneori prioritizând socializarea, legăturile cu oamenii, evenimentele frumoase sau pur și simplu ieșirile în aer liber.

Acest lucru se întâmplă pentru că ne-am obișnuit să fim sociabili și chiar dacă ne caracterizează o oarecare timiditate, simțim nevoia ca din când în când să ieșim din propria bulă. Dacă și tu simți că ai nevoie de mai multă activitate pe partea socială, dar nu știi de unde să începi, iată mai jos câteva idei simple și eficiente.

Începe cu tine

Contrar așteptărilor, pentru început ar trebui să ai timp și pentru tine. Sau, mai bine zis, în principal pentru tine. Cunoaște-te, află ce îți place să faci, odihnește-te și pune-te în mod deloc egoist pe primul plan. Dacă simți că trebuie să faci ceva ieșit din comun, rătăcește-te într-un magazin de bricolaj cu numeroase paturi dormitor pe care le poți testa sau mergi prin ploaie fără să te grăbești spre un adăpost.

Este vital să te simți excelent cu propria ta persoană și să nu te plictisești niciodată de tine. Unele dintre cele mai revelatoare momente au loc atunci când te aștepți mai puțin, așa că nu opri niciodată munca pentru propria ta persoană. Ai ceva ce nu îți place complet la tine? Ai cu siguranță pârghiile necesare pentru a schimba situația. Esențial este să te cunoști foarte bine.

Informează-te

După ce știi exact cu ce rezonezi și cu ce nu, este bine să scoți capul în lume și să vezi ce se mai întâmplă în apropierea ta, dar și pe plan global. De la evenimentele la care să participi - teatru, concert, operă, girls night out - și până la modul în care te raportezi la cele care nu sunt pe gustul tău, toate acestea denotă gradul de toleranță și informare pe care îl ai.

Citeste si:
Ce se întâmpla dacă stai deseori cu picioarele încrucișate
Ce se întâmpla dacă stai...

De la informare pleacă o mulțime de alte procese care pot contribui la dezvoltarea ta - este posibil să fie necesară respectarea unei etichete, deci trebuie să ai idee ce spune codul bunelor maniere. Este posibil să fie nevoie să te documentezi înainte de un training specific, pentru a te familiariza de dinainte cu o serie de denumiri sau prescurtări. Și exemplele pot continua. A te menține la curent cu informații generale - actuale sau trecute - rezultă într-o cultură generală de apreciat.

Alege cu grijă

Și aici ne referim cu prioritate la persoanele cu care te înconjori. Dacă evenimentele sociale sunt de regulă plăcute și nu îți vei lua oricum bilet la ceva ce nu îți place, când vine vorba de cei care îți țin companie selecția poate fi ceva mai dificilă. E clar că știi principiul conform căruia decât să fii într-o companie neplăcută, mai bine te descurci individual.

Citeste si:
10 idei de tinute si accesorizare pentru a fi sic si confortabila...
10 idei de tinute si...

Totuși, o companie plăcută este chiar mai atractivă decât să participi doar tu la diverse activități. Poți schimba păreri constructive și te poți distra exact cum îți place, important este ca persoanele cu care te înconjori să împărtășească aceleași valori cu tine. Una dintre cele mai importante valori este sinceritatea, atât în ce privește situațiile banale, cât și cu referire la relația voastră și altruismul pe care îl simțiți.

Dă un update comunicării

Aproape nimeni nu s-a născut un comunicator excelent, tocmai de aceea este minunat că vorbitul - și ascultatul - se pot învăța. Comunicarea înseamnă să știi cum să asculți nu doar pentru a putea răspunde, ci pentru a empatiza cu mesajul transmis. De asemenea, o comunicare corectă are un grad mare de sinceritate, cu rezerva de a nu trece spre nepolitețe.

Citeste si:
7 motive pentru care barbatii si femeile nu pot fi doar prieteni
De ce nu pot fi barbatii si...

Aceasta presupune și să faci unele eforturi acolo unde simți că mai este de lucrat. Totuși, este important să conștientizezi că nu trebuie să rămâi în situații care te fac să te simți incomod, ci este bine să ieși din ele cu sinceritate și, în funcție de context, chiar verbalizând nemulțumirile. Dacă mediul în care ești este cu adevărat sănătos, verbalizarea ta va conduce la soluții, nu la comportamente defensive.

Zona socială, cu ale ei activități, evenimente și vibrații pozitive, nu este mereu pentru oricine, dar cu puțin antrenament te poți simți precum peștele în apă. Nu am fost programați să stăm singuri, iar situațiile în care trebuie să demonstrăm abilități sociale sunt din ce în ce mai frecvente.

Tocmai de aceea, îți recomandăm să urmezi sfaturile de mai sus pentru a te simți comod în contexte sociale. De la a sta în colțul camerei până la a fi speaker pe scenă nu este, de fapt, o distanță chiar atât de mare.

Citeste si:
Studiu: Simpla apropiere de un rom este de ajuns sa sperie romanii
Studiu: Simpla apropiere de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2024 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.