Mașina de spălat vase a revoluționat treburile din bucătărie, oferind o alternativă convenabilă și eficientă de a curăța vasele murdare. Cu toate acestea, este esențial să utilizezi corect mașina de spălat vase pentru a asigura performanța optimă a acesteia.

Iată 5 mituri comune despre mașina de spălat vase, precum și adevărurile din spatele lor.

Mit 1: Vasele trebuie clătite înainte

Mașina de spălat vase poate face mai ușoară curățenia de după masă, astfel încât să ai mai mult timp pentru familie sau pentru hobbyuri. Iar dacă îți faci griji că vei pierde timp pentru a clăti vasele înainte de a le încărca în mașina de spălat, ei bine, acesta este un mit ce vine, adesea, la pachet cu întrebarea „Cât consumă mașina de spălat vase?”.

O mașină de spălat vase performantă curăță complet chiar și cele mai murdare vase utilizând o cantitate redusă de apă și energie. Ba mai mult, dacă este dotată cu opțiunea AutoProgram, atunci își poate ajusta singură setările în funcție de cât de murdare sunt vasele.

Doar îndepărtează resturile de mâncare, încarcă vasele și lasă mașina de spălat să se ocupe de tot procesul, de la spălare până la uscare.

Mit 2: Vasele ies zgâriate din mașina de spălat

Acest mit se bazează pe utilizarea incorectă a mașinii de spălat vase. De fapt, dacă respecți indicațiile producătorului și utilizezi corect programele mașinii de spălat vase, precum și soluțiile și accesoriile potrivite, vasele tale nu doar că nu se vor zgâria, dar vor străluci de curățenie.

Așadar, aranjează vasele murdare pe rafturile mașinii de spălat, asigurând o spațiere adecvată și evitând supraaglomerarea.

Introdu pastila de detergent pentru mașina de spălat vase în compartimentul special. O singură pastilă este suficientă și își va face treaba; chiar dacă sunt pline de grăsime, vasele vor fi curățate în profunzime, iar reziduurile grase și impuritățile vor fi eliminate.

Citeste si:
Sigur te-ai gândit la asta! 5 mituri despre acnee pe care nu...
Sigur te-ai gândit la asta! 5...

Sarea și soluția de clătire trebuie, de asemenea, utilizate conform instrucțiunilor de dozare. Aceste două soluții vor face ca vasele tale să strălucească și să iasă din mașină de spălat fără pete uscate de apă.

Totodată, pentru a preveni zgârierea vaselor în timpul utilizării, așază tacâmurile pe raftul superior, dacă mașina de spălat vase este dotată cu un suport sau un raft special, ori așază-le în spațiul desemnat conform manualului de utilizare.

Mit 3: Ai nevoie de mult spațiu în bucătărie pentru mașina de spălat vase

În timp ce te scutește în mod semnificativ de timpul petrecut curățând după masă, mașina de spălat vase îți permite să obții rezultate de curățare excelente și igienice, cu mai puțină apă în comparație cu spălarea manuală.

Citeste si:
Sigur te-ai gandit măcar o dată! 5 mituri pe care nu ar trebui să...
Sigur te-ai gandit măcar o...

Unul dintre avantajele mașinii de spălat vase este că poți păstra chiuveta și blatul curate. Dacă lipsa spațiului este motivul pentru care încă nu utilizezi o mașină de spălat vase, află că există modele ce se pot încadra în aproape orice bucătărie, precum modelele Slim Size sau cele tip Countertop.

Așadar, 45 de centimetri - cât este lățimea mașinilor de spălat vase Slim Size - te pot scuti de spălatul vaselor după masă și te vor ajuta să economisești timp prețios pe care să îl dedici activităților care îți fac plăcere. Merită să sacrifici un mic dulap în bucătărie pentru aceste beneficii.

Mit 4: Nu poate curăța vase mari

Jeturile de apă de sub raftul de jos sunt, de obicei, concepute pentru a elimina murdăria de pe vasele și tigăile foarte murdare. Evită să așezi aici pahare sau caserole din plastic, deoarece se pot deforma.

Citeste si:
7 mituri absurde pe care am ajuns să le credem adevărate
7 mituri absurde pe care am...

În schimb, folosește acest compartiment pentru a așeza oalele și tigăile, farfuriile și bolurile mari. Nu uita să așezi vasele în mașina de spălat vase cu suprafețele murdare orientate în jos pentru a asigura o curățare perfectă.

Mai mult, există mașini de spălat vase ce au un design special ce permite spălarea rapidă a până la trei tăvi voluminoase odată. Dacă aceasta este o dotare care te-ar putea convinge să achiziționezi sau să înlocuiești mașina de spălat vase, atunci caută modelele prevăzute cu opțiunea TrayWash™.

Înainte de a închide ușa mașinii de spălat vase, după ce ai încărcat-o, asigură-te că brațele pulverizatorului de apă nu sunt obstrucționate.

Mit 5: Este greu de utilizat

Mașina de spălat vase este unul dintre acele electrocasnice pe care trebuie să le ai odată ce ai văzut ce pot face. Este extrem de fiabilă, economisește timp și bani.

Citeste si:
Cele mai importante mituri despre coronavirus, demontate de un expert
Cele mai importante mituri...

Cu toate acestea, mulți oameni nu obțin cu adevărat cele mai bune rezultate atunci când utilizează mașina de spălat vase, deoarece fie o încarcă incorect, fie folosesc un program greșit sau fac alte greșeli de funcționare și ajung să concluzioneze că este greu de utilizat.

Însă lucrurile par să stea tocmai invers; mașinile de spălat vase dispun de funcții și programe intuitive ce le fac ușor de utilizat. De exemplu, tehnologia AutoDose permite dozarea automată a cantității de detergent necesară la fiecare utilizare.

O mare parte din utilizarea corectă a mașinii de spălat vase constă în alegerea programului potrivit pentru vasele încărcate.

În funcție de producător, mașinile de spălat vase pot oferi programe diferite, dar aproape toate au în comun trei cicluri de bază: ciclul rapid, ciclul intensiv, care se utilizează pentru vasele și tigăile foarte murdare, și ciclul normal. Acestora li se adaugă programe și funcții speciale în funcție de model și producător. O lectură rapidă a manualului de instrucțiuni te va ajuta să înțelegi pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține rezultate excelente la fiecare spălare.

Așadar, oferind performanță, igienă și confort, utilizarea mașinii de spălat vase merge dincolo de curățenie. De la obiceiurile zilnice la amprenta de carbon, aceasta poate avea un impact pozitiv asupra întregului tău stil de viață.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2023 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.