Ştim că ai auzit tot mai des în ultimii ani vorbindu-se despre stilul smart casual. Însă, este posibil să nu ai toate informaţiile necesare pentru a înţelege exact la ce se referă şi, mai ales, să-l adopţi. De aceea, în acest articol vei găsi câteva informaţii relevante pentru a înţelege ce este atât de grozav la acest stil, de este atât de popular.

Ştim cu toţii că moda este atât de versatilă, încât găsim mereu moduri inedite de a integra aproape orice obiect vestimentar în trendul actual. Mai mult, faptul că se pune tot mai des accentul pe sustenabilitate este un mare plus pentru industria modei.

Unul din stilurile vestimentare cele mai populare, pe care îl regăsim indiferent de trend, este cel smart casual. A devenit rapid unul din preferatele noastre, atât al femeilor, cât şi al bărbaţilor, deoarece regulile sale simple pot fi puse în practică în orice trend şi în orice sezon.

Iată care sunt câteva din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoşti despre look-ul smart casual:


  1. Ce înseamnă smart casual


Stilul smart casual reprezintă un mix între cel business şi cel relaxat. O abordare elegantă a pieselor vestimentare casual, precum și a articolelor casual combinate cu piese mai elegante. Articolele sunt în mod obișnuit mai puțin structurate, iar formalitatea este retrogradată față de ținuta corporativă tradițională.

Cu siguranţă ai observat cel puţin o persoană îmbrăcată elegant în partea de sus, iar în picioare purta o pereche de tenişi Converse şi un rucsac în spate. Ei bine, femeie sau bărbat, cu siguranţă ai apreciat acest look, el fiind unul destul de reprezentativ pentru smart casual.


  1. Care sunt piesele smart casual


Atunci când vrei să obţii un look relaxat, dar cu o notă de eleganţă, îl poţi obţine cu piesele de mai jos:


  • Partea superioară: bluze și cămăși neutre sau colorate și/sau imprimate, cardigane elegante din țesături fine, cum ar fi tricot crepon, cămăși de mătase cu nasturi sau cămăși cu guler înalt. Blazerele negre sau bej purtate pe deasupra, indiferent dacă ţinuta este una elegantă sau sport, vor aduce acel plus pe care ţi-l doreşti pentru aspectul dorit.

    Citeste si:
    Fila: pentru cei care vor să iasă în evidență. Alege modelul...
    Fila: pentru cei care vor să...

  • Partea inferioară: pantaloni croiți (alegeți dintre modele conice, drepte sau late), pantaloni chino și denim închis la culoare sunt cele mai sigure piese pe care le poţi combina pentru a obţine rezultatele scontate.


  • Încălţămintea: Doamnele care iubesc tocurile pot opta pentru o pereche de pantofi cu toc subţire sau gros, decupaţi la călcâi, sau o pereche de botine cu toc gros. Cele care preferă talpa joasă, pot opta pentru o pereche de balerini cu vârful ascuţit, o pereche de mocasini sau o pereche de pantofi sport.


Pentru domni, lucrurile sunt ceva mai clare: pantofii sport sau mocasinii sunt prietenii de nădejde ai unui look smart casual.


  1. Ce greşeli trebuie să eviţi când vrei un look smart casual



  • Hainele foarte mari: da, un aspect mai relaxat include haine mai relaxate, dar în niciun caz nu vorbim acum de piesele vestimentare cu un croi foarte larg sau în mărimi mai mari decât cea purtată. Hainele trebuie să aibă un croi cât mai aproape de corp, pentru a îmbrăca armonios linia acestuia.

    Citeste si:
    Theo Rose, adevăratul motiv pentru care și-a făcut o schimbare de...
    Theo Rose, adevăratul motiv...

  • Prea multe elemente vestimentare office: atunci când vrei să ai un aer mai relaxat, dar totodată cu un iz elegant, trebuie să combini piesele vestimentare. A te îmbrăca elegant din cap până în picioare, chiar şi fără tocuri, în cazul doamnelor, sau fără pantofii de piele cu vârful uşor alungit, în cazul domnilor, nu-ţi poate oferi decât un look elegant.


Smart casual este, probabil, cel mai dificil stil vestimentar de stăpânit. Însă, cu puțină îndrumare, poți alcătui cu ușurință ținute care te vor face să arăți și să te simți cel mai bine.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2023 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.