Inegalabilele șeminee pe lemne se află și astăzi în tendințele design-ului interior, având un farmec cu totul și cu totul aparte, greu de reprodus prin alte sisteme de încălzire sau prin intervenții estetice. Pe cât sunt de iubite, însă, pe atât de contestate pot fi, dacă alegerea lor nu se face în acord cu nevoile spațiului unde vor fi montate.

Pentru asta, este imperios necesar să ții cont de cele mai importante criterii care definesc nevoile tale, înainte de a cumpăra orice model de seminee pe lemne. Pentru a-ți veni în ajutor, am pregătit o listă!

Necesarul termic și puterea de încălzire a unor seminee pe lemne

Șemineul pe lemne nu are doar un simplu rol decorativ. Este un sistem eficient de încălzire, care poate face față cu brio și celor mai mari provocări care țin de necesarul termic. Pentru asta, însă, trebuie să te asiguri că alegi modelul potrivit, în funcție de puterea termică și necesitățile spațiului care trebuie încălzit. Există firme specializate care efectuează măsurători la domiciliul clientului, înainte de a propune modelul de șemineu optim. În timp ce realizează măsurătorile, stabilește și criteriile de natură tehnică și estetică.

Aspectul estetic și modul în care se încadrează în ansamblul amenajării

Deși nu întotdeauna trebuie să fie prioritar, aspectul estetic este, a fost și va rămâne un criteriu esențial în alegerea unui șemineu. Acest echipament cu dublu rol are potențialul de a transforma spațiul în care este amplasat, și chiar întreaga locuință, prin farmecul său. Poți alege un șemineu rustic, modern sau conceput în stil industrial, în funcție de ceea ce vrei să transmiți în amenajarea ta. Ai grijă să păstrezi același stil, ca să nu creezi o discrepanță prea mare, încât să fii nevoit să faci investiții extra în decor.

Amplasarea șemineului: independent, pe colț, pe perete, încorporabil etc.

Alegerea șemineului se poate face și în funcție de modalitatea de amplasare. Sunt persoane care își doresc un șemineu în centrul încăperii, pentru a deveni centrul de atenție principal, în timp ce în alte proiecte de amenajare se optează pentru șeminee încorporabile, pe colț sau pe perete. Regula de bază este ca șemineul să se afle în proximitatea canapelei și a fotoliilor, pentru a reda căldura și a crea o zonă de socializare optimă. Atenție și la măsurile de protecție: ține cont de recomandările specialiștilor în montaj.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi un aspirator? 3 criterii de selecție
Vrei să achiziționezi un...

Bugetul de care dispui și până unde ești dispus să crești prețul, pentru o investiție de durată

Atunci când investești într-un șemineu pe lemne, ia în considerare toate elementele care să îți asigure nivelul optim de confort. Chiar dacă ai un buget bine stabilit, stabilește și o marjă de bani pe care ești dispus să îi achiți suplimentar, ca să obții și mai multe avantaje din investitiția ta. Ține cont că este genul de investiție în locuință pe care o faci odată la mulți ani, și că ea se va amortiza prin confortul oferit și costurile mai scăzute pentru încălzirea corespunzătoare a locuinței tale. Atenție și ce magazin vei alege.

Seminee-Expert.ro, locul de unde merită să cumperi șeminee. Calitate premium, montaj impecabil

Magazinul Seminee-Expert.ro este numărul 1 în șeminee în România. Vinde produse premium, de calitate garantată, iar montajul executat este impecabil. Echipa de la Seminee-Expert.ro se deplasează la domiciliul clientului pentru a efectua toate măsurătorile pentru o constructie semineu. Calculează inclusiv necesarul termic.

Citeste si:
FDA: Vaccinul anti-COVID Moderna nu îndeplinește toate criteriile...
FDA: Vaccinul anti-COVID...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2023 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.