Punând tapet în camera copiilor tăi le poți crea acestora o atmosferă de poveste, unde să se simtă confortabil și să-și dezvolte imaginația. Însă cum alegi cel mai bun tapet pentru dormitorul copiilor tăi? Există numeroase modele create în funcție de vârsta sau genul celor mici, cu diferite tematici și design-uri, însă este nevoie să ții cont și de alte aspecte.

Iată 5 factori care te ajută să alegi cel mai bun tapet pentru dormitorul copilului tău:

1) Design-ul

Când alegi un tapet pentru camera copilului, trebuie să ții cont de preferințele acestuia. Este recomandat să găsești un design atractiv și potrivit genului, vârstei și intereselor sale. Optează pentru un model atractiv, în culori calde sau pastel.

În plus, poți alege un tapet pentru camera copiilor care să aibă un model educațional, cu litere, numere, harta lumii, elemente naturale, animale, fapt ce poate ajuta la dezvoltarea abilităților cognitive ale micuțului. Ia in considerare și paleta de culori a camerei, asigurându-te că tapetul se potrivește cu mobila și accesoriile existente în încăpere.

2) Siguranța

Alege modele de tapet care sunt fabricate din materiale sigure, nedăunătoare, care nu emit vapori și care nu conțin substanțe sau cerneluri toxice. De asemenea, asigură-te că tapetul este fabricat din materiale neinflamabile și nu prezintă pericol de incendiu. Înainte de a face o achiziție, verifică specificațiile producătorului sau cere detalii în acest sens.

3) Materialul

Alege un model de tapet fabricat din materiale de calitate, eco-friendly, cu o textură fină. Producătorii ce oferă tapet premium sau modele calitative specifică tipul de material din care este fabricat tapetul. Poți alege de asemenea, și textura materialului, astfel încât să fie plăcută la atingere pentru cei mici.

4) Durabilitatea

Camera copiilor poate fi un loc agitat și plin de activitate, astfel încât tapetul trebuie să fie durabil și să reziste la uzură zilnică. Optează pentru un tapet de calitate, ce este fabricat din materiale rezistente la zgârieturi, decolorare și murdărie, care poate fi curățat ușor. Evita tapetul realizat pe baza de hartie sau materiale subtiri, acestea in timp de vor deteriora.

5) Costul

Pentru a achiziționa un tapet de calitate pentru camera copilului tău, trebuie să ții cont și de bugetul disponibil. Poți tapeta întreaga cameră sau doar un singur perete pentru accentuare. Tapetul premium este o investiție bună pe termen lung, deoarece va rezista în timp, fiind fabricat din materiale calitative.

Citeste si:
Bia Khalifa, abuzată când avea doar 15 ani: „Avea cheia de la...
Bia Khalifa, abuzată când...

În concluzie, atunci când ești în căutare de tapet copii, calitatea este importantă pentru a crea un mediu sigur și confortabil celor mici. Ținând cont de aceste criterii alegerea modelului potrivit va fi mai ușoară.

Foto: dream-prints.com


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2023 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.