Cea mai eficientă soluție pentru hidroizolații fundații este, astăzi, sistemul cu membrană bentonitică. Această membrană este compusă din geotextil și – bineînțeles – bentonita, și vine la pachet cu un avantaj esențial: expandează în contactul cu apa și își mărește volumul.

Bentonita se încapsulează între două straturi de geotextile (1 – țesut, 1 – nețesut), având o grosime egală și o expandare uniformă, ce stopează infiltrațiile de apă. Absolut fiecare construcție are nevoie de o izolare perfectă împotriva apelor freatice și a intemperiilor, pentru ca deteriorarea să nu își facă simțită prezența în cel mai scurt timp. Află mai multe despre hidroizolatii fundatii!

Cum alegi soluția tehnică potrivită pentru hidroizolatii fundatii

Bineînțeles, alegerea materialului pentru hidroetanșare este ales în funcție de situația de pe teren. Specialiștii trebuie să aibă în vedere mai multe criterii care pot influența performanța hidroizolației și să țină cont de nevoile specifice ale proiectului. De exemplu, este foarte important să se țină cont de consistența terenului pe care se regăsește construcția, de gradul de umiditate din zonă și de riscurile seismice.

De asemenea, experții țin seama de riscul de tasare, încărcare și cotele de teren, pentru a indica soluțiile tehnice ce vor performa pentru acel tip de proiect. Dacă există pereți exteriori de sub nivelul cotei terenului sistematizat, se recomandă izolarea cu polistiren, cărămidă, dar și carton asfaltat cu bitum în multiple straturi. Membrana bentonitică este un sistem folosit tot mai frecvent în hidroizolația fundației.

Membrană bentonitică pentru incintele subterane are foarte multe avantaje

Rapiditatea în montaj este un avantaj ușor de sesizat de către constructorii care optează pentru această metodă. Faptul că membrana compozită din bentonită și din geotextil expandează la contactul cu apa și își mărește volumul, asigură impermeabilitatea dorită. Un alt mare avantaj este că această soluție este optimă chiar și pentru o suprafață de suport neuniformă.

Citeste si:
Medicii, asociatiile de pacienti si fundatiile, obligati sa declare...
Medicii, asociatiile de...

Nu necesită pregătirea în prealabil și nici măcar amorsă. Prinderea efectivă a membranei se face prin intermediul cuielor fixate cu bormașina, iar fiecare rost și îmbinare se realizează cu bentonita prevăzută sub formă de granule. Un astfel de sistem își dovedește eficiența timp de 50 de ani, fără compromis, și rezolvă nevoile hidroizolațiilor complexe, acolo unde alte materiale nu pot întregistra performanțe. Nu pune în pericol siguranța clădirii: alege inteligent.

Experții în hidroizolații Milucon: compania care face performanță în acest domeniu al hidroizolațiilor

Atunci când spui „hidroizolații Milucon”, este de la sine înțeles „performanță”. Vorbim despre o companie cu peste 15 ani de experiență în domeniu, care a implementat mii de proiecte, extrem de variate. Peste 500.000 de metri pătrați de hidroizolație a implementat această companie, care a adus cele mai înalte standarde în România. Lucrările sunt durabile și exigența în calitate se simte în fiecare proiect din portofoliul lor, ținând pasul cu cele mai noi tehnici, metode și materiale de izolare împotriva apei.

Citeste si:
Lista firmelor, fundatiilor, asociatiilor si avocatilor care ocupa...
Lista firmelor, fundatiilor,...

Cei de la Milucon.ro se ocupă de tot ceea ce înseamnă hidroizolații: a teraselor, a subsolurilor, hidroizolatie acoperis, a pereților, a halelor, și așa mai departe. Investesc în echipamente de ultimă generație și își respectă deadline-urile cu sfințenie, motiv pentru care sunt atât de recomandați pe piață. Această companie acționează ca o autoritate a competențelor superioare în hidroizolații, datorită personalului bine pregătit, materialelor de top, echipamentelor performante, experienței în domeniu și viziunii pe termen lung.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iunie 2023 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.