Cu toate că televiziunea este într-un declin care se poate observa foarte ușor există foarte multe persoane care preferă să se uite la televizor pentru a putea vedea meciul de fotbal al echipei favorite sau serialul/filmul preferat.

Pentru ca perioadele de relaxare petrecute în fața televizorului să fie cât mai captivante dar și pentru a putea fi observate toate efectele speciale inserate în cadrul filmelor sau serialelor este necesară utilizarea unui televizor de ultimă generație. Pentru că cererea pentru achiziționarea acestora este foarte mare există o varietate foarte mare de modele de televizoare care pot fi achiziționate. Evident, este vorba despre televizoare smart ieftine. Prețul nu trebuie să fie cel mai important criteriu care trebuie avut în vedere în momentul în care se dorește achiziționarea unui televizor 4K. Trebuie să fie unul dintre criterii însă există aspecte care sunt mult mai importante decât acestea. Așadar, trebuie realizată o analiză amănunțită pentru a putea fi identificat cel mai bun model de televizor.

De ce să ții cont pentru a te bucura acasă de o experiență similară celei de la cinematograf?

Cunoscătorii ți-ar putea indica mai multe aspecte de care să ții cont, atunci când alegi un televizor, pentru a te bucura de o experiență cât mai plăcută de vizionare. Iată care sunt cele mai importante:

Dimensiunea optimă

Evident, dimensiunea televizorului este unul dintre aspectele importante pentru persoanele care doresc achiziționarea unui televizor. Într-adevăr, dimensiunea acestuia este importantă însă nu este cel mai important factor care contribuie la achiziționarea unui televizor performant. Pentru că în piață există din ce în ce mai multe televizoare care au dimensiuni foarte generoase este clar că sunt din ce în ce mai puține persoane care optează pentru achiziționarea unui televizor care are o dimensiune mică. Dacă nu vrem ca mirajul dimensiunii să ne facă să achiziționăm un televizor care să nu poată fi utilizat la adevărata lui valoare trebuie ținut cont și de dimensiunile camerei în care urmează să fie amplasat. În cazul în care se optează pentru un televizor 4K trebuie știut că distanța dintre pat și televizor trebuie să fie egală cu o înălțime și jumătate a ecranului.

Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

Tehnologia

HDR, HRD10 sau Dolby Vision sunt termeni de care cu siguranță au auzit persoanele care sunt în căutarea

unui televizor care să răspundă cât mai bine nevoilor avute. Ce semnifică acești termeni și de ce este important ca acești termeni să fie analizați cu atenție pentru a putea fi achiziționat televizorul care răspunde cel mai bine nevoilor avute? HDR este una dintre cele mai noi tehnologii utilizate în procesul de realizare a unui televizor. Grație acestei tehnologii imaginile vizualizate prin intermediul televizorului au un contrast și o luminozitate mult mai bune. De asemenea, și culorile în care sunt prezentate imaginile sunt mult mai intense și plăcute din punct de vedere optic. HDR10 este versiunea de bază a tehnologiei HDR, aceasta fiind prezentă pe majoritatea televizoarelor. Nu oferă aceiași acuratețe precum tehnologia HDR însă este o tehnologie care contribuie la îmbunătățirea experienței trăită de către persoanele care se uită la televizor. În ceea ce privește tehnologia Dolby Vision trebuie menționat că aceasta este o versiune superioară tehnologiei HDR.

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...

Pentru ca imaginile văzute la televizor să fie cât mai captivante dar și să ofere cât mai multe detalii este necesar ca televizorul să aibă o rată de reîmprospătare a imaginilor cât mai mare. Această rată se măsoară în Hertz, 60 fiind valoarea standard. Având în vedere că filmele, serialele sau emisiunile TV realizate în ultima perioadă utilizează cele mai performante tehnologii este necesară utilizarea unui televizor care are o rată de reîmprospătare a imaginilor ridicată. 120 Hz este variantă recomandată.

Trăim în perioada în care majoritatea obiectelor pe care le utilizăm sunt inteligente. Evident, telefonul mobil este cel mai bun exemplu. Ținând cont de avantajele pe care ni le oferă utilizarea obiectelor inteligente este necesar ca televizorul să beneficieze de cât mai multe funcții inteligente chiar dacă la prima vedere pare că nu avem nevoie de atât de multe funcții inteligente.

Citeste si:
Când apare filmul Gladiator 2?
Când apare filmul Gladiator 2?

Foto: Freepik

Nu în ultimul rând, contrastul oferit de către televizor este un alt element care trebuie să fie analizat cu atenție pentru a putea fi achiziționat un televizor care să fie pe placul persoanelor care urmează să îl utilizeze. Pentru ca imaginile observate în timpul vizionării emisiunii sau filmului preferat să fie cât mai detaliate trebuie ca nivelul de contrast să fie cât mai ridicat.

Analizând cu atenție acești factori dar și ținând cont de recomandările venite din partea specialiștilor este imposibil să nu fie achiziționat un televizor care să îi facă pe telespectatori să spună ”wow”, chiar dacă filmul vizionat nu a fost cel mai bun film văzut.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2023 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.