Chiar și o înlocuire de anvelope de rutină poate fi stresantă atunci când mergi pentru prima dată la un atelier de vulcanizare. Oricând ai nevoie de o intervenție la mașina ta, e normal să vrei să lucrezi cu persoane profesioniste, cu experiență, care au la dispoziție toate cele necesare pentru a obține un rezultat optim.

Ca să ai încredere că serviciile vor fi prestate la un nivel înalt de calitate, e bine să nu mergi la primul atelier de vulcanizare de care auzi. De asemenea, atunci când alegi între mai multe firme care oferă serviciile de care ai nevoie, nu te concentra pe un singur factor. Un preț convenabil este important, dar nu este singurul aspect de care e bine să ții cont. Spre exemplu, un atelier bine dotat, cu echipamente vulcanizare de calitate, poate realiza lucrări mult mai bune față de unul cu echipament vechi și precar.

Înainte să decizi la ce atelier de vulcanizare să-ți duci mașina, e bine să iei în considerare următoarele aspecte:

1. Amplasarea atelierului de vulcanizare

Spre deosebire de un service auto, de la o vulcanizare vei avea nevoie de cele mai multe ori de servicii regulate de mentenanță la nivelul roților, cum ar fi montajul, înlocuirea anvelopelor și vulcanizarea acestora. Prin urmare, conveniența este importantă. Dacă atelierul de vulcanizare se află la o oră distanță de condus cu mașina, acesta ar fi un dezavantaj destul de mare. De aceea, e bine să vezi ce ateliere de vulcanizare se află într-o distanță rezonabilă de tine și să-l alegi unul dintre acestea.

2. Prețurile practicate

E normal să nu vrei să lași sume colosale la atelierul de vulcanizare. Totuși, să alegi vulcanizarea după criteriul celui mai mic preț poate fi foarte riscant. Un preț deosebit de mic poate indica tăierea de scurtături, iar de multe ori acestea se pot reflecta în serviciul prestat. În schimb, dacă optezi pentru cele mai scumpe servicii de vulcanizare, nu înseamnă că acestea vor fi și cele de cea mai bună calitate. Ține cont de faptul că prețul nu indică neapărat calitatea serviciilor unei vulcanizări, dar un cost mult mai mic decât la concurență ar trebui să-ți ridice semne de întrebare.

3. Echipamentele de vulcanizare

Utilizarea echipamentele de vulcanizare potrivite se traduce în servicii mai rapide, mai sigure și mai precise. De la aparate pentru dejantat anvelope, la elevatoare auto, echipamentele folosite de o vulcanizare trebuie să fie moderne și într-o stare cât mai bună de funcționare.

Citeste si:
Vizitatorii Muzeului în aer liber din Sibiu vor asista la...
Vizitatorii Muzeului în aer...

Problema este că nu e ușor să-ți dai seama cu ce se lucrează, mai ales că nu vei merge fizic în mai multe ateliere de vulcanizare pentru a le compara. Există, totuși, câteva moduri prin care să obții informații rapid despre echipamentele folosite. Unele vulcanizări au website-uri, iar dacă au investit în aparate de calitate, este foarte posibil să menționeze tipul echipamentelor pe care le folosesc sau să aibă fotografii. Dacă aceasta nu este o posibilitate, poți cere câteva informații la telefon care să te ajute să te decizi.

4. Personalul atelierului

Chiar dacă un atelier de vulcanizare lucrează cu mecanici buni, contează și modul în care comunică personalul. Politețea, respectul și serviabilitatea sunt obligatorii pentru orice profesionist care are contact cu clienții.

Citeste si:
Un atelier de croitorie din Vaslui va confectiona masti de protectie
Un atelier de croitorie din...

5. Gama de servicii

Dacă vrei să alegi o vulcanizare la care să mergi pe termen lung, e bine să te orientezi către una cu o gamă mai largă de servicii. Poate că inițial ai nevoie doar de o înlocuire de anvelope, dar e neplăcut să fii nevoit să schimbi vulcanizarea doar pentru că ai nevoie de un serviciu diferit, cum ar fi îndreptarea de jante sau echilibrarea de roți.

Toate aceste criterii sunt esențiale în alegerea unui nou atelier de vulcanizare, ca să ai șanse cât mai mari să fii mulțumit. Bineînțeles, poți ține cont de aspecte suplimentare. O recomandare de la un cunoscut poate fi de ajutor, iar o garanție mai lungă a lucrării constituie în mod cert un avantaj.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.