Primele ceasuri de mână au fost purtate de femei. Ele erau văzute, mai degrabă, ca accesorii de modă decât pentru a ține evidența timpului, motiv pentru care au fost comercializate ca brățări pentru doamne și domnișoare. Ceasurile de astăzi nu servesc doar ca modalitate de a afla ora sau ca accesoriu de fashion, ci și pentru a efectua apeluri telefonice sau plăți. Multe dintre magazinele online sau de specialitate oferă o gamă largă de ceasuri analogice, cu quartz și mecanice, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

În trecut, bărbații erau obișnuiți să folosească un ceas de buzunar asortat vestimentației de atunci. În timpul Primului Război Mondial, pe măsură ce soldații au început să le poarte la încheietura brațului pentru a fi mai ușor accesibile, ceasurile de mână au devenit din ce în ce mai populare. Acum ele sunt accesorii extrem de comune, aproape nelipsite din recuzita cuiva. Dacă vrei să-ți cumperi un ceas și nu ești convins încotro să te orientezi, iată câteva lucruri la care să te gândești înainte de a lua o decizie:

Alege o marcă de calitate

Caută mărcile tale favorite care produc ceasuri și hotărăște în funcție de bugetul tău. Există foarte multe companii producătoare, ceea ce va face destul de dificilă alegerea unei mărci. Pentru a-ți fi mai ușor, ar trebui să cauți un brand care deține toate tipurile de categorii. De exemplu, un ceas tissot ar putea îndeplini toate cerințele tale.

Cercetează istoria companiei alese pentru a vedea de cât timp fabrică ceasuri și ce stiluri are. Întreabă-ți familia și prietenii care au cumpărat ceasuri în trecut ce mărci preferate au și care au funcționat cel mai bine pentru ei. Poți chiar să faci o investigație online, citind recenzii despre anumite companii și modelele pe care le oferă. Trebuie să te asiguri că marca pe care o alegi are stilul pe care îl cauți.

Caută un ceas potrivit pentru mâna ta

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să-ți cumperi un ceas este determinarea celei mai bune dimensiuni pentru încheietura mâinii tale. Este important să înțelegi cum să măsori dimensiunea ceasului, mai exact, diametrul carcasei și grosimea acesteia.

S-ar putea să te întrebi cum este legată grosimea carcasei unui ceas de dimensiunea acestuia. Există un principiu de bază în design-ul unui ceas de mână. Pe măsură ce diametrul carcasei unui ceas crește sau scade, se va modifica și grosimea ei.

Citeste si:
Ora de vară 2022 în România. Când dăm ceasul cu o oră înainte
Ora de vară 2022 în România....

De aceea, ar trebui mai întâi să identifici ce model ai dori să aibă carcasa. De exemplu, în majoritatea colecțiilor de ceasuri automate, grosimea unei carcase poate varia între 6 și 10 mm. Astfel, diametrul ideal pentru persoanele cu încheieturi subțiri este, de obicei, de la 6 până la 7 mm.

Selectează un stil care să te reprezinte

În ziua de azi, ai ce alege atunci când vine vorba de categorii de ceasuri. Există modele concepute pentru sport, muncă, evenimente importante, ținute casual. Cel mai important aspect la care trebuie să te gândești atunci când iei decizia asupra stilului este legat de locul unde îl vei purta. Dacă îl vei folosi în timp ce alergi, înoți sau dacă vrei să aibă câteva funcții suplimentare care să-ți monitorizeze ritmul cardiac, ar trebui să alegi un ceas sport rezistent la apă. Dacă ai nevoie de un ceas pentru serviciu, pentru evenimente sau întâlniri de afaceri, cel mai indicat este să-ți cumperi unul elegant. Pentru activitățile zilnice, comune, cumpără un ceas casual pe care să-l poți purta la orice ținută lejeră. Ține cont însă că o ținută casual va arăta mai bine cu un ceas elegant decât o ținută elegantă cu un ceas casual.

Citeste si:
Ora de iarnă 2021 în România. Când dăm ceasul cu o oră în urmă
Ora de iarnă 2021 în România....

Ceasul ideal va fi diferit de la o persoană la alta în funcție de caracteristicile, materialele și componentele dorite. Alegerea lui poate fi un proces copleșitor, dar, odată ce îți cunoști bine opțiunile și urmezi câțiva pași esențiali, poți lua cea mai bună decizie de fiecare dată.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.