După cum sugerează și numele, sculele electrice desemnează toate sculele care pot fi transportate acolo unde ai nevoie de ele. Printre acestea, mașina de găurit cu percuție, fierăstrăul, polizorul, șurubelnița fără fir și bormașina, sunt unele dintre sculele cele mai folosite de către meșteri, dulgheri, instalatori, zidari, etc.

Posibil să găsești aici cele mai bune scule electrice, dar trebuie să știi și care sunt criteriile de care să ții cont atunci când le alegi.

Puterea și mărimea sculelor electrice pe care le alegi sunt lucruri ce vor depinde de tipul de șantier unde vei lucra. Dacă ai nevoie de scule electrice pe un șantier mai mare, atunci este clar că ai nevoie de scule mai performante care te vor ajuta să câștigi mai mult timp.

Calitatea. Calitatea unei scule electrice este un gaj de longevitate pentru produs și de siguranță pentru utilizator. Iar un dispozitiv electric trebuie să fie mânuit cu precauție. Utilizarea trebuie să fie simplă. Dar trebuie să ții cont și de robustețea sa. Înainte de a cumpăra deci scule electrice, va trebui să ții cont de etanșeitatea lor, de rezistența la șocuri, de vibrații sau de căldură. Este de asemenea la fel de important să fie rezistente la o folosire intensivă sau regulată.

Pentru a se garanta deci siguranța utilizatorului, dar și longevitatea sculei electrice, este foarte important să ții cont de calitate. Cu cât le vei folosi mai mult, cu atât ai nevoie de scule mai calitative, mai scumpe și mai performante.

Frecvența de utilzare. Este cea care va face diferența între alegerea unor scule electrice profesionale și unele pentru o folosire mai rară, de către un amator în ale bricolajului de exemplu.

De ce să cumperi o sculă electrică?

Indispensabile pentru orice meșter cu experiență sau începător, sculele electrice oferă multe avantaje față de modelele tradiționale.

Mai mici și mai ușoare, sculele electrice te însoțesc peste tot. În plus, sunt foarte ușor de manevrat datorită designului său și oferă o precizie ridicată. Ca urmare, efectuarea lucrărilor este mai ușoară și mai puțin obositoare.

Citeste si:
STIHL înființează o nouă unitate de producție pentru unelte cu...
STIHL înființează o nouă...

Asta nu e tot. Aceste dispozitiv sunt versatile și îți permit să efectuezi cu ușurință toate tipurile de lucrări. De exemplu, cu un fierăstrău electric portabil, poți face o tăietură pe diferite materiale: lemn, PVC, plastic etc. Cu un polizor poți tăia piatră, beton și metal. În plus, sculele electrice nu se limitează la bricolaj. Le poți folosi perfect pentru a decora, întreține electrocasnicele și tâmplăria sau pentru a construi un șopron de grădină de exemplu.

Sunt deci scule polivalente, mobile și sigure care te ajută să faci o mulțime de lucruri, atât la interior, cât și la exterior, fără ca acest lucru să te obosească sau să te solicite prea tare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.