Energia electrică a ajuns să fie o necesite destul de scumpă pentru unele persoane. Iar pentru că în curând începe sezonul de iarnă, iar curentul va fi mult mai solicitat, oamenii caută diverse modalități pentru a economisi la maxim energia electrică. Unele aparate electrice din casa noastră consumă mai multă energie electrică decât ne putem imagina.

Economisirea energiei electrice. Cât curent consumă aparatele din casă

Pe lângă înlocuirea becurilor cu cele econome și scoaterea aparatelor electrice din priză, există mai multe metode de economisire a curentului. Oamenii nici măcar nu realizează cât curent sau căldură se pierde în mod inconștient în loc de a fi economisite. În materie de căldură, sute de mii de apartamente pierd căldură din cauza lipsei izolării sau a tâmplăriei din lemn sau din aluminiu din anii 90.

Ceea ce ține de curentul electric, oamenii nu observă cât de multă energie electrică consumă unele aparate în timp ce nici măcar nu sunt folosite.

Cât curent electric consumă unele aparate din casă

1. În cazul frigiderelor mai vechi de aproximativ 10 ani, consumul de energie electrică este aproape dublu față de unul din nouă generație.

2. În ceea ce privește aparatele de încălzire, ca de exemplu centralele termice, cele mai vechi de 7 ani, ar puteam consuma mult mai mult decât o centrală nouă. O investiție într-o centrală nouă ar putea salva cheltuieli lunare la factura de lumină.

3. În prezent, există și centrale pe gaz care consumă cu până la 40% mai puțin gaz și curent față de cele care erau acum 10 ani.

4. Mașinile de spălat nu sunt o excepție de la această regulă. Acestea sunt un aparat absolut necesar în orice casă, mai ales acolo unde există și copii. Un model de mașină de spălat mai nou ar putea tăia din consumul electric și din factura pentru lumină.

5. Atunci când vine vorba de un calorifer electric pentru încălzire este absolut necesar să verificăm specificațiile acestuia. Clasele de consum diferă foarte mult, în special la caloriferele electrice standard. Acestea trebuie alese luând în considerare consumul lor de energie.

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

6. Chiar dacă pare banal, însă încărcătoarele de telefon sau calculator care stau în priză, indiferent dacă sunt folosite în acel moment sau nu pentru a încărca dispozitivele, consumă energie electrică. De aceea, folosiți-le doar când aveți nevoie, iar după fiecare încărcare, scoteți-le din priză.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.