Cum să îi protejezi pe copii de trauma urechii din cauza presiunii din timpul zborului cu avionul
Copiii sunt destul de sensibili atunci când vine vorba de călătorii. Indiferent de tipul de transport trebuie să fii pregătit pentru orice eventualitate și situație urgentă. În cazul unor vacanțe în care călătorești cu avionul, gradul de dificultate crește. Deseori, adulții și copiii se confruntă cu barotrauma urechii, acea senzație de înfundare a urechilor. Acest fenomen are loc din cauza diferenței de presiune. Pentru cei mici acest lucru poate fi destul de traumatizant. De aceea, pentru a evita o astfel de situație sau pentru a reduce din intensitatea ei, specialiștii vin cu mai multe sfaturi pentru părinți cum ar putea gestiona o astfel de situație.
Pașii prin care putem proteja copiii de barotrauma urechii cauzată de diferențele de presiune în timpul zborului cu avionul:
- Primul pas pentru un zbor liniștit este să verificăm dacă nasul micuților este bine curățat, în special înainte de decolare sau aterizare. În caz că nu, este necesar să fie curățat riguros cu ser sau apă de mare și eventual aspirat.
- În cazul sugarilor, alăptarea sau suptul unui biberon este o soluție bună pentru a evita înfundarea urechilor. La copiii de peste un an se poate utiliza suzeta sau le puteți da să mănânce ceva alimente solide (biscuiți, covrigi, etc).
- Înghițirea frecventă este o altă manevră de a reduce barotrauma urechii. Pentru acest lucru sunt bune gumele de mestecat, bomboanele care se sug sau jeleurile. Acest truc poate fi util și pentru maturii care se confruntă cu o asemenea problemă.
- În cazul copiilor cu probleme cronice la nivelul căilor respiratorii superioare cum sunt polipii, rinita cronică alergică etc., aceștia pot beneficia de tratament antihistaminic oral și tratament local potrivit recomandării medicului, administrat înainte de zbor.
- Dopurile de urechi pot fi și ele o soluție, însă doar în cazul copiilor mai mari. Bebelușii nu vor suporta aceste obiecte străine și vor face mai mare isterie.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup Elites 2023: workshop-uri pentru participanți partea a IV-a
Sursa: start-up.ro
-
Rugăciune puternică pentru ajutor imediat
Sursa: garbo.ro
-
BCE vrea să folosească inteligenţa artificială pentru a înţelege mai bine...
Sursa: futurebanking.ro
-
De ce are nevoie fiecare semn zodiacal în săptămâna 2-8 octombrie
Sursa: kudika.ro
-
Casele bune schimbă vieți - cum transformă Soarele comunitățile vulnerabile
Sursa: green.start-up.ro
-
Ziua Internațională a Cafelei pe 1 octombrie: cine a băut prima dată o ceașcă...
Sursa: retail.ro
-
România va refuza să joace orice meci de fotbal împotriva Rusiei
Sursa: wall-street.ro