Dacă vrei să cumperi o mașină de spălat rufe, este important să îți cunoaști nevoile și ce fel de mașini de spălat există. Așadar, înainte de a ieși la cumpărături pentru a aduce acasă o mașină de spălat, iată ce să iei în considerare.

Achiziționarea unei noi mașini de spălat ar putea să nu fie cea mai distractivă excursie la cumpărături, dar este o achiziție mare care necesită puțină gândire. Să recunoaștem, mașinile de spălat pot rămâne în familie ani de zile. Cu toate opțiunile diferite și tehnologia diferită disponibilă în zilele noastre, poate părea aproape copleșitor.

Având în vedere gama de modele, stiluri și dimensiuni de mașini de spălat disponibile, există multe lucruri de luat în considerare atunci când cumperi o mașină de spălat rufe, pentru a te asigura că alegerea ta va fi adecvată nevoilor familiei tale. Cerințele de instalare sunt, de asemenea, de o importanță primordială, la fel ca și costurile aparatului, inclusiv costul de achiziție și costul de funcționare a mașinii de spălat pe durata de viață. O mașină de spălat de înaltă calitate poate dura foarte mult timp, așa că vei beneficia de spălare fără griji mulți ani de acum înainte dacă alegi cu înțelepciune.

Ei bine, suntem aici să te ajutăm. Așadar, iată 10 lucruri pe care ar trebui să le știi despre masina de spalat rufe pe care o cumperi.


  1. Este o mașină semi-automată sau complet automată? Acest lucru va depinde de nevoile tale și de restricțiile de buget.


  2. Setări de spălare. Multe mașini de spălat complet automate oferă diverse programe pentru diferite spălări, cum ar fi spălarea delicată sau spălarea lânii. Unele pot fi personalizate și poți chiar să salvezi setările preferate, astfel încât să le ai la îndemână. Ce fel de caracteristici cauți?


  3. Ciclul de centrifugare. În funcție de țesătură și de tipul de haine pe care vrei să le speli, este important ciclul de centrifugare, notat cu rotațiile pe minut (rpm). Hainele delicate ar trebui să fie rotite doar pe un ciclu de 300-500 rpm, în timp ce articolele mai robuste pot merge la 1.000 rpm.

    Citeste si:
    Oana Roman, criticată că își spală rufele în public. Care a fost...
    Oana Roman, criticată că își...

  4. Eficienţă. Cât de eficientă este mașina ta de spălat rufe când vine vorba de economisirea energiei și a apei? O mașină de spălat rufe economică înseamnă economii pe termen lung.


  5. Mărimea. Mașinile cu încărcare superioară tind să fie mai înguste decât mașinile de spălat complet automate cu încărcare frontală. Trebuie să îți pui mașina de spălat rufe într-un colț îngust? Sau îți poți permite spațiul suplimentar și ai nevoie de o mașină de spălat rufe mai mare pentru încărcături mai mari?


  6. Capacitate de încărcare. Dacă ai o familie numeroasă, vei dori o mașină de spălat rufe care poate spăla încărcături mai mari, spre deosebire de o persoană cu o familie mică sau o singură persoană.

    Citeste si:
    Mihai Trăistariu primește mesaje de la mașina de spălat: „Nu vreau...
    Mihai Trăistariu primește...

  7. Are uscător? Dacă trăiești o viață aglomerată și nu ai timp să stai să speli și să aștepți ca hainele să se usuce, o mașină de spălat rufe cu uscător încorporat ar putea fi o opțiune potrivită pentru tine.


  8. Materialul tamburului. Materialul tamburului mașinii de spălat poate veni în varietăți, precum plasticul, oțelul inoxidabil sau chiar emailul din porțelan, oțelul fiind varianta mai scumpă și cea mai durabilă. De asemenea, emailul este poate mai puțin durabil decât celelalte materiale, chiar dacă este mai ieftin.


  9. Este o încărcare superioară sau frontală? Există diverse avantaje și dezavantaje pentru mașinile cu încărcare superioară și frontală.


  10. Are pre-îmuiere? Dacă ai copii cărora le place să facă dezordine sau ai multe pete dure, s-ar putea să vrei să investești într-o mașină de spălat cu un ciclu de pre-înmuiere.

    Citeste si:
    9 metode eficiente ca sa usuci hainele mai repede cand te grabesti
    9 metode eficiente ca sa...

În concluzie, trebuie să subliniem ceea ce este deja evident: mașinile de spălat sunt aparate complexe și trebuie să iei în considerare mulți factori dacă vrei cu adevărat să profiți la maximum de achiziția ta.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.