Astăzi vom vorbi despre unul dintre cele mai cunoscute și folosite aparate dintr-o bucătărie: blenderul. Acest aparat este foarte ușor de folosit și foarte util pentru prepararea băuturilor, bulionului, milkshake-urilor, sosurilor și a altor tipuri de alimente. Este greu de imaginat o bucătărie completă în ziua de astăzi fără acest instrument.

Odată cu progresul tehnologiei, blenderele au devenit din ce în ce mai moderne și mai diverse. Drept urmare, îți acest articol îți vom explica care sunt criteriile care ar trebui analizate înainte de a te decide să alegi un blender.

Ce este un blender și care sunt principalele sale avantaje?

Blenderele sunt printre cele mai folosite aparate electrocasnice în gospodării. Dacă ai obiceiul de a găti des, îți va fi mult mai ușor cu un blender.

Adevărul este că acest instrument este cu adevărat util pentru o multitudine de rețete, deoarece este folosit la zdrobirea și amestecarea alimentelor, de la cele mai maleabile la cele mai consistente.

Pentru a prepara shake-uri, smoothie-uri, sucuri, sosuri și bulion, vei depinde total de acest aparat și, de aceea, este important să alegi foarte bine ce model vei cumpăra.

Deși există de mult timp, blenderele au devenit foarte moderne și astăzi este normal să găsești pe piață versiuni foarte high-tech. Aceste versiuni sunt de obicei echipate cu numeroase setări de viteză, lame super ascuțite (uneori zimțate) din oțel inoxidabil, design unic și caracteristici speciale, cum ar fi pentru legume sau gheață zdrobită și alimente mai tari. Majoritatea blenderelor moderne sunt, de asemenea, foarte puternice și își fac treaba foarte repede și sunt aproape indispensabile în rutina zilnică a bucătăriei.

În fine, este foarte greu să găsești dezavantaje pentru un astfel de produs, dar principalul este că unele modele nu pot tăia prea bine alimentele solide, iar lamele lor se pot deteriora sau chiar arde.

Bol

Bolul unui blender este partea sa principală, deoarece aici are loc toată amestecarea. Pot fi din sticlă sau plastic, ambele tipuri au avantajele și dezavantajele lor.

Citeste si:
Rabla pentru Electrocasnice 2022. Ce aparate pot achiziționa...
Rabla pentru Electrocasnice...

Sticlă – Bolurile de sticlă sunt cele mai largi și mai elegante. Au avantajul de a nu absorbi mirosurile sau petele, dar in schimb sunt foarte grele si se pot sparge la un moment dat.

Plastic – Bolurile din plastic sunt mult mai puțin predispuse la spargere și sunt mai ușoare, dar pot absorbi mirosurile, petele și zgârieturile.

De asemenea, merită remarcat dacă capacul bolului are o deschidere, deoarece acest lucru poate fi foarte necesar dacă faci rețete precum maioneza în care sunt adăugate ingrediente în timpul amestecării.

Putere

Viteza de care vei avea nevoie pentru a prepara o băutură sau mâncare este foarte mult legată de puterea blenderului, așa că este important să fii conștient de această problemă.

În medie, puterea acestor dispozitive variază de la 600 de wați la 1.100 de wați. Blenderele evaluate sub 600 de wați își pot pierde o parte din performanță, așa că nu se numără printre cele mai bune alegeri.

Citeste si:
5 Gadgeturi pentru bucătărie care îți fac viața mai frumoasă
5 Gadgeturi pentru bucătărie...

Capacitate

Blendere au o capacitate care variază de la 1,5 litri la 3 litri, ceea ce este foarte potrivit pentru uz casnic.

Dacă ai o familie foarte numeroasă, îți recomandăm să cumperi blenderul de 3 litri pentru a nu avea probleme la gătit pentru toată lumea.

Un lucru care merită reținut este că ar trebui să lăsăm întotdeauna liber aproximativ o treime din blender, deoarece în momentul agitarii amestecului acest spațiu este plin, iar dacă nu este liber lichidul va scăpa.

Tipuri

Printre mărcile de blender pe care ți le recomandăm sunt: blender Nutribullet, blender Tefal, blender Philips, blender Electrolux, blender Bosch sau Biovita blender.

Cât costă?

În general, blenderele vin la oferte bune, având în vedere tot ceea ce oferă. La fel ca toate electrocasnicele, prețurile variază în funcție de marcă și model, dar discrepanța nu este mare și ar trebui să găsești prețuri foarte atractive pe piață.

Citeste si:
De ce să ții cont când alegi un smartphone în 2022
De ce să ții cont când alegi...

În medie, un blender bun costă între 300 și 1.000 lei, dar în unele excepții rare de modele foarte avansate ele pot ajunge până la 2.000 lei sau poate mai mult.

Blenderele mai scumpe sunt de obicei cele folosite în scopuri profesionale, cu toate acestea, pentru uz sporadic și rezidențial, un blender la preț mediu este cel mai potrivit și ar trebui să funcționeze foarte bine.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Februarie 2022 - 09 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.