Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) organizează, începând de astăzi, o nouă sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Persoanele fizice au la dispoziție 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică începând de luni, 21 noiembrie. Bugetul alocat pentru această ediție a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei, divizat pentru fiecare etapă în parte.

Rabla pentru Eelectrocasnice 2022

Conform AFM, persoanele fizice au la dispoziție 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică începând de luni, 21 noiembrie 2022, ora 10:00.

„Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a bucurat încă de la început de un succes uriaş în rândul populaţiei, astfel că am luat hotărârea ca bugetul alocat în anul 2022 să fie cel mai mare de până acum, alocând 100 milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult faţă de anul trecut.

Reamintim tuturor celor interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, că este necesar să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape.

În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în ediţiile anterioare ale programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

După înscrierea solicitanţilor prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecţie, în aplicaţia informatică, a voucherelor aferente echipamentelor incluse în program.

Calendarul de desfăşurare a acestei sesiuni

Etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (05 decembrie 2022, ora 10.00 – 09 decembrie 2022, ora 23.59, sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 25 milioane lei;

Citeste si:
Vouchere pentru femei, în valoare de 300 de lei. Cum pot primi...
Vouchere pentru femei, în...

Etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele (12 decembrie 2022, ora 10.00 – 16 decembrie 2022, ora 23.59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 10 milioane lei;

Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (19 decembrie 2022, ora 10.00 – 23 decembrie 2022, ora 23.59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 15 milioane lei.

Echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecărui echipament:


  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;

  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;

  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;

  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;

  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

  • 500 de lei pentru laptopuri;

  • 300 de lei pentru tablete.

Citeste si:
De ce să ții cont când alegi un smartphone în 2022
De ce să ții cont când alegi...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.