Femeile vor primi vouchere în valoare de 300 de lei tichetul în zile speciale precum 8 martie.

Vouchere pentru femei în valoare de 300 de lei

În conformitate cu regulile reglementate în urmă cu doi ani, angajatorii pot oferi vouchere în valoare de 300 de lei femeilor cu ocazia zilelor speciale, precum 8 martie. La sfârșitul lunii decembrie 2021, plafonul a fost majorat de la 150 la 300 de lei, prin OUG, pentru ca aceste tichete cadou să fie considerate netaxabile.

Potrivit Codului fiscal, voucherele în valoare de 300 de lei care pot fi oferite femeilor în zile speciale nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii. Prin urmare, toate femeile care sunt angajate pot primi de Ziua Femeii vouchere cadou netaxabile.

Condițiile de acordare a voucherelor cadou pentru femei, în valoare de 300 de lei

ANAF transmite că voucherele pentru femei pot fi acordate în următoarele situații:


  • cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie

  • cadouri oferite angajaţilor, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;

  • cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

De asemenea, în ordonanța de urgență a fost introdusă și măsura ca toate tichetele valorice, mai ales voucherele cadou destinate femeilor, să fie numai sub formă de card și să elimine biletele fizice.

Angajatorii care vor decide să acorde voucgere cadou pentru femei de 8 martie trebuie să fie atenți pentru a nu discrimina femeile angajate, indiferent dacă sunt mame, dacă lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, dacă dețin funcții de bază sau dacă sunt de altă naționalitate, religie, orientație.

Citeste si:
Cum poți crește coeziunea dintre angajați pe termen lung – 4...
Cum poți crește coeziunea...

Voucherele cadou ar putea fi oferite și salariaților cu funcții de bază din alte companii. Singurele excepții introduse în HG 1.045/2018, fac referire la Legea nr. 165/2018 privind acordarea de tichete valorice, fiind vorba de tichete de masă și tichete culturale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2023 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.