Pe lângă sărbători, Moș Crăciun și începutul unui an nou, iarna are multe avantaje și multe experiențe inedite de oferit. Chiar dacă uneori temperaturile din termometre scad puternic și tot ceea ce ne-am dori ar fi un ceai fierbinte lângă șemineu, acest lucru este aproape imposibil atunci când ai copii și aceștia așteaptă cu nerăbdare următoarea aventură pe care le-ai pregătit-o. Și ce te poate ajuta mai mult în acele momente dacă nu o listă cu activități pe care le puteți face împreună afară, la zăpadă?

Cuceriți pârtiile

În topul listei de activități este cucerirea pârtiilor din jurul vostru. Fie că schiați, fie că doar iubiți viteza de pe sanie, mergeți împreună să descoperiți domeniile schiabile. Veți găsi multă zăpadă și poate fi chiar o oportunitate să învățați sportul iernii. Luați-vă ghetele de zăpadă, combinezoanele și geaca pentru schi de dama și distrați-vă împreună. Chiar dacă nu aveți echipamentul necesar, aveți posibilitatea să închiriați preț de câteva ore toate elementele necesare. În plus, apelați cu încredere la serviciile unui instructor de schi, dacă nu ați mai practicat până acum acest sport. Va fi o experiență grozavă atât pentru tine, cât și pentru copii.

Organizați „Jocurile Olimpice”

Nimic nu este mai distractiv pentru cei mici decât jocurile în care există o adevărată concurență. Pe lângă râsetele lor, aceștia vor beneficia și de un bun antrenament și de o șansă extraordinară de a-și dezvolta și exersa anumite abilități. Puteți da startul competiției de aruncare cu bulgări de zăpadă, după ce stabiliți împreună o țintă. Apoi, nu excludeți o alergare în viteză, poate chiar proba de 100 de metri viteză, și încheiați cu săriturile în lungime. Succesul va fi total dacă stabilești câteva premii, precum ciocolată caldă, fursecuri sau o seară de film.

Construiți un iglu

​Dacă v-ați săturat să construiți oameni de zăpadă și nici bătălia cu bulgări de zăpadă nu mai pare atractivă, ce ar fi dacă ați începe să creați un iglu? Realizați blocurile de zăpadă și puneți-le unele peste altele până când obțineți acea superbă colibă a eschimoșilor. După ce ați terminat de ridicat adăpostul, gândiți-vă chiar să folosiți acest spațiu pentru a citi cărți despre ținuturile arctice, oamenii, vegetația și animalele care trăiesc în acele zone extrem de geroase.

Plecați cu cortul

Pentru câteva ore, luați rucsacul, câteva merinde și plecați într-o aventură cu cortul. O astfel de experiență îi va surprinde pe copii și le va oferi posibilitatea să afle mai multe despre mediul înconjurător. Puteți povesti despre animalele care trăiesc în apropierea voastră, ce păsări rămân în zonă după începerea iernii. Pentru o ieșire memorabilă, luați în considerare să faceți și un foc mic, să cântați diferite melodii și să beți un ceai fierbinte. La întoarcere, după ce ați imortalizat cât mai multe instantanee, creați un scurt video sau un album cu fotografiile excursiei.

Citeste si:
Tavi Clonda, declarații neașteptate despre căsnicia cu Gabriela...
Tavi Clonda, declarații...

Mai mult, nu uita de unele dintre cele mai simple și frumoase activități, mai exact oamenii și îngerii de zăpadă. Cu cât vă veți trezi mai devreme, cu atât omătul va fi încă proaspăt și neatins, iar siluetele voastre vor arată excelent. Iar dacă optați pentru un om de zăpadă, gândește-te cum ar fi dacă de data aceasta ar fi mai colorat decât de obicei, cu ajutorul coloranților alimentari?


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Februarie 2022 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.