Mansarda sau podul pot îndeplini roluri diverse în cadrul unei locuințe. Acestea pot fi folosite ca spații mai importante decât simple zone de depozitare putând fi transformate în dormitoare, sufragerii, zone de relaxare sau de joacă. Indiferent de scopul pe care îl îndeplinește mansarda sau podul în casa ta, încălzirea acestui spațiu și ventilația de calitate joacă un rol important, atât pentru confortul de zi cu zi, cât și pentru păstrarea în cele mai bune condiții a lucrurilor pe care le depozitezi. Află mai multe despre cum poți încălzi eficient această încăpere:

 

Instalează aparate speciale pentru menținerea ambianței plăcute

Mediul ambiant plăcut este un element esențial al unei camere locuite, fie că în aceasta se joacă cei mici sau că acolo dorm oaspeții pe care îi ai de sărbători. O aeroterma cu aer cald este recomandată dacă observi că în mansardă temperatura scade mai repede decât în restul camerelor din casă. Aceasta oferă o sursă adițională de căldură, pe lângă cea dată de calorifere sau sobe. O aerotermă este alegerea potrivită și dacă vrei să încălzești cât mai repede o cameră când te întorci din vacanță sau dacă nu încălzești mansarda în mod normal, decât atunci când ai musafiri care rămân peste noapte. De asemenea, chiar și în cazul în care depozitezi obiecte sau alte lucruri în pod, cu ajutorul unei aeroterme vei putea păstra o temperatură plăcută, care împiedică neplăcerile precum înghețul.

Dacă mansarda nu este utilizată frecvent, dar totuși păstrezi în ea obiecte importante, poți alege o aeroterma sau alt produs de încălzire cu modul anti-îngheț care să auto-declanșeze atunci când temperatura scade aproape de temperatura de îngheț. O mansardă cu o temperatură moderată poate ajuta și la păstrarea mai bine a caldurii în camerele de la etajul inferior.

Optează pentru termoizolarea de calitate

O modalitate de durată de a te asigura că mansarda ta, locuită sau nu, păstrează o temperatură potrivită este termoizolarea interioară. Aceasta asigură o ambianță plăcută atât în anotimpurile geroase, cât și vara, și încurajează ventilarea corectă a aerului. Trebuie să acorzi atenție la alegerea materialelor pentru izolație și să discuți cu o echipă specializată în domeniu. Printre cele mai des folosite materiale se numără:

Citeste si:
Ajutoare pentru încălzire și birocrație. Satul din România în care...
Ajutoare pentru încălzire și...


  • polistirenul expandat;


  • vata bazaltică;


  • vata minerală;


  • fibra de celuloză;


  • spuma poliuretanică.


Pentru termoizolarea interioară a mansardei se recomandă fibra de celuloză, dar materialele precum vata minerală și cea bazaltică sunt naturale, de calitate superioară, dar la un preț mai ridicat. Polistirenul expandat este un material accesibil ca preț și folosit îndeosebi la izolarea exterioară a mansardei sau a podului. O lucrare de calitate la capitolul izolație te va ajuta să te bucuri de calitatea aerului și a atmosferei din mansardă pe tot parcursul anului.

Verifică regulat starea acoperișului, pereților și geamurilor

Pentru ca temperatura din mansardă sau pod să se păstreze la un nivel optim, este necesar să verifici cum fac față la diferite condiții meteo materialele casei tale. De la acoperiș, la geamuri, toate acestea trebuie să fie într-o stare cât mai bună, pentru a nu permite umezelii să pătrundă în încăpere și nici să existe pierderi de căldură. Este important să observi starea în care se află zona superioară a casei tale după ploi abundente sau ninsori puternice. În acest fel vei putea face schimbările și reparațiile necesare în timp util.

Citeste si:
Accident în lanț pe un pod din Brașov. 17 mașini au fost implicate...
Accident în lanț pe un pod...

Podul sau mansarda oferă diverse posibilități în orice gospodărie, așa că ai grijă ca această zonă să fie ferită de factori externi care pot dăuna ambianței sau lucrurilor pe care le depozitezi aici.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.