Iarna, temperaturile pot scădea considerabil, iar vremea se poate schimba de la o oră la alta, de aceea este bine să te pregătești corespunzător, ca să faci față frigului și să eviți afecțiunile specifice sezonului rece. Drept urmare, iată câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora să treci iarna cu bine. 

 

Îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată

Ca să faci față temperaturilor scăzute, iar corpul tău să aibă parte de confort termic, atunci când ieși în frig, trebuie să te asiguri că te îmbraci în straturi și să apelezi la o încălțăminte de calitate, impermeabilă, prin care să nu pătrundă apa sau zăpada. Așadar, atunci când pleci de acasă, îmbracă-te corespunzător. Nu trebuie să îți lipsească geaca de iarnă, perechea de mănuși, căciula, hanoracul ori puloverul. De asemenea, o să îți prindă bine și o pereche de ghete sau de bocanci călduroși, specifici sezonului rece. Astfel, te vei deplasa în siguranță, iar corpul tău nu va suferi din cauza disconfortului termic.

Dotează-ți locuința corespunzător

Pe lângă garderobă, trebuie să îți pregătești și locuința pentru sezonul rece. În primul rând, asigură-te că îți termoizolezi casa, ca să eviți pierderile de căldură. Apoi, ai nevoie de un sistem eficient de încălzire a apei, ca să ai parte de apă caldă la discreție. Drept urmare, poți apela la un model de boilere electrice, care are o durată de viață îndelungată, oferă rapid acces la apă caldă și este silențios în timpul funcționării. De asemenea, vei avea nevoie și de un sistem de încălzire performant, care să îți ofere confort termic. Așadar, poți apela la încălzirea prin pardoseală, la panouri radiante sau pompe de căldură.

Alimentația potrivită

Atunci când temperaturile scad, e foarte important să îți stimulezi sistemul imunitar, ca să lupte împotriva virusurilor de sezon. Așadar, este necesar să adopți un stil de viață sănătos și să ai o alimentație potrivită, ca organismul tău să facă față gerului. În consecință, consumă multe lichide calde, precum supe sau ceai. De asemenea, asigură-te că organismul tău primește suficiente vitamine și minerale, deci, mănâncă fructe și legume. În plus, consumă suficiente alimente bogate în proteine.

Mișcarea are un rol benefic

Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să faci mișcare și să stai toată ziua în casă. Trebuie să îți pui sângele în mișcare și să faci exerciții fizice, ca să îți menții organismul sănătos. Asta pentru că mișcarea îți va stimula sistemul imunitar, iar acest aspect îți va ajuta corpul să prevină răceala sau gripa. Nu este nevoie să mergi la sala de fitness, ci este de ajuns să te plimbi în aer liber ca să respiri aer curat.

Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

Asigură-te că ai suficiente provizii

Este indicat să te pregătești din timp și să nu lași iarna să te surprindă. Pe lângă proviziile alimentare, o să îți fie de ajutor și alte lucruri. De exemplu, dacă ai mașină, vei avea nevoie de anvelope de iarnă, de un sac cu nisip, de lanturi auto antiderapante, o lopată, o racletă, o trusă de prim ajutor, o lanternă sau cabluri de alimentare pentru bateria automobilului. De asemenea, când vine vorba de locuința ta, asigură-te că ai baterii de rezervă pentru telecomenzi, dar și acumulatori pentru telefon sau laptop. În plus, ți-ar prinde bine și câteva conserve și alte alimente neperisabile, ca în cazul în care nu ai posibilitatea să te deplasezi să faci cumpărături din cauza condițiilor meteo nefavorabile, să ai suficientă mâncare.

Citeste si:
Gecile pentru bărbați: 3 tendințe pentru sezonul rece
Gecile pentru bărbați: 3...

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile utile pe care trebuie să le iei în considerare. Nu uita că este necesar să te pregătești din timp, dacă nu vrei să te ia iarna prin surprindere. Este necesar să îți iei măsurile potrivite atât pentru tine, cât și pentru locuința ta. Astfel, vei trece cu bine peste sezonul rece, iar frigul nu te va afecta.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.