Este greu de crezut că a existat vreun moment în care organizațiile din diferite domenii și-au putut desfășura activitatea fără a folosi în mod extensiv tehnologia. Astăzi, când ne bazăm tot mai mult pe conexiuni cu o stabilitate fără precedent și pe gadgeturi care funcționează ireproșabil, tindem să luăm ca atare contribuția mijloacelor tehnologice. În ciuda acestui fapt, evoluția continuă, iar impactul pe care trebuie să îl genereze echipamentele și soluțiile prezentului se leagă inclusiv de siguranța la locul de muncă. Câtă vreme construim zi de zi reziliența în fața factorilor de risc, putem conta pe efectul de lungă durată al inovației. În rândurile de mai jos, recapitulăm motivele pentru care tehnologia trebuie să ocupe un rol de frunte în preocupările unei organizații.

Aduce mai multă precizie

Colaborarea dintre mai multe departamente este vitală pentru livrarea proiectelor într-un timp cât mai scurt, dar respectând cerințe dintre cele mai exigente. Tehnologia permite ca membrii aceleiași echipe sau mai mult echipe ale aceleiași companii să poată lucra pe fișiere partajate. O diversitate de abordări și de opinii duce la un rezultat de mai bună calitate al muncii. Fie că folosesc, pentru elaborarea în comun a unor documente, servere proprii sau soluții de tip cloud, fie că aleg să se conecteze prin aplicații de apel video sau prin conexiune clasică, practicienii din multe domenii depind de scurtăturile oferite de tehnologie.

Îmbunătățește colaborarea dintre membrii echipei

Încrederea este unul dintre sentimentele pe care le căutăm în toate relațiile pe care le dezvoltăm de-a lungul vieții. Avem nevoie de aceasta atât în ceea ce privește colaborarea cu fiecare dintre colegi, cât și în modul în care ne raportăm la mediul de lucru. Când membrii echipei colaborează degajat, fără teama de riscuri asociate cu spațiul de la birou, șansele de reușită cresc vertiginos. IMMUNE Building Standard™ este un ansamblu de soluții care îmbină responsabilitatea și tehnologia, pentru preîntâmpinarea unei probleme globale. Cu peste 100 de criterii ce vizează protecția sanitară, acest standard este inspirat de tehnologii și de proceduri dezvoltate și aplicate cu succes în spitale, respectiv în clinici medicale. Printre măsurile care pot conferi unei clădiri calificativele Strong, Powerful sau Resilient se numără senzorii specializați pentru măsurarea parametrilor mediului interior, cum ar fi aerul, umiditatea, temperatura sau concentrația de CO, dar și tehnologiile necesare interpretării în timp real a datelor culese, pentru a fi ajustați rapid toți parametri importanți sau sistemele performante de filtrare și dezinfecție a aerului și de igienizare a suprafețelor.

Încurajează creativitatea

Fără gadgeturile care au făcut ca astăzi informația să fie disponibilă aproape oriunde și oricând, campaniile publicitare și cele de marketing ar fi rămas tributare unor practici rudimentare. Accesul aproape neîngrădit la internet a eliminat bariere în lipsa cărora targetul unui produs poate fi determinat cu mai mare exactitate, pentru ca nevoile acestuia să fie satisfăcute prin produse cât mai optimizate. În interiorul unei companii, tot tehnologia este cea de natură să stimuleze procesele de brainstorming, respectiv focus-grupurile, prin care oferta este adaptată cât mai bine la specificul pieței.

Elimină riscul erorilor

Tehnologia ajută o serie întreagă de acțiuni, prin controlul pe care îl aduce asupra etapelor specifice. Uniformizarea unor procese, însă, riscă trecerea cu vederea a unor dintre greșelile cele mai uzuale. Acesta este motivul pentru care sistemele de acces în clădire sunt concepute astfel încât să permită accesul angajaților strict în arealul departamentului în care își desfășoară activitateai. Recrutarea este un alt proces care a avut de câștigat de pe urma tehnologiei. Un post disponibil în companie este promovat simultan pe o serie întreagă de platforme, de la cele generaliste, până la cele specializate, ceea ce mărește nu doar șansele de a angaja pe cineva, ci chiar probabilitatea de a găsi un profesionist.

Citeste si:
Astrologia ta personală: Descoperă căile cosmice către succes și...
Astrologia ta personală:...

Scade timpul necesar pentru execuția unor sarcini

Când vine vorba despre impactul pe care tehnologia îl are asupra activității de la birou, efectul pozitiv al acesteia se răsfrânge asupra două paliere distincte. Pe de-o parte, colegii din același departament pot schimba mai repede fișiere și mesaje, iar procesele de elaborare a unei strategii, de exemplu, sunt mult scurtate. Pe de altă parte, relația cu partenerii de afaceri este mult îmbunătățită, datorită plăților care se realizează aproape instantaneu și a parteneriatelor care pot fi negociate în timp real, indiferent de distanță.

Argumentele de mai sus demonstrează legătura dintre tehnologie și cultura organizațională a companiilor ai căror angajați își desfășoară activitatea preponderent în clădirile de birouri. Cu inovații adaptate perioadei pe care o traversăm, talentul va fi mereu la loc sigur, pentru ca tehnologia să capete un rol și mai important.

Citeste si:
Facebook și Instagram au eliminat conturile unei organizații...
Facebook și Instagram au...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.