Instagram-ul îmbătrânește creierul - este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani. Specialiștii susțin că, pe măsură ce rețelele de socializare sunt folosite tot mai mult, creierul începe să se deterioreze. Aceștia transmit că nu ar trebui să depășim 30 de minute pe rețelele de socializare într-o zi, dacă vrem să rămânem în echilibru mental.

Concluzia unui studiu: Instagram-ul ne îmbătrânește creierul

Pentru mulți dintre noi, diminețile încep nu cu o cafea, ci cu o scurtă navigare în mediul online. Nu ne trezim imediat din pat, ci mai stăm aproape 20 de minute să răspundem la notificări și să vedem ce au mai postat prietenii pe Instagram. La muncă, de asemenea, dacă avem puțin timp liber, vom folosi pauza tot pentru a vedea noutățile din lumea virtuală. Iar dacă după serviciu se întâmplă si ieșim în oraș, cel mai probabil vom avea momente când vom sta pe Instagram.

Acest lucru înseamnă că stăm cel puțin o oră pe internet, ceea ce reprezintă dublul față de timpul recomandat de specialiștii de la World Psychiatric Association, dacă vrem să ne păstrăm creierul sănătos. Problema este că am devenit dependenți de rețelele sociale. Deși cu toții știm și recunoaștem că petrecem mult timp butonând telefonul, acest lucru nu ne face să luăm măsuri.

Partea dezastruoasă este că un program haotic în ceea ce privește tehnologia poate dăuna sănătății creierul, mai ales dacă telefonul ajunge să înlocuiască anumite activități, cum ar fi cititul, care ne provoacă gândirea. Concluzia studiului american este că, asemenea unui mușchi care nu mai este antrenat devine slab, și creierul nostru își pierde vigoarea în momentul în care petrecem prea mult timp pe internet.

Într-adevăr, în momentul când intrăm pe o rețea de socializare, creierul nostru secretă mai multă dopamină, pentru că intervine curiozitatea. În schimb, capacitatea noastră de a ne folosi creierul nu este maximă. Moderația e cheia! O jumătate de oră de Instagram sau Facebook pe zi este suficientă pentru a ne satisface curiozitatea și a ne crește nivelul dopaminei.

Citeste si:
Adda, declarații cutremurătoare despre starea sa de sănătate....
Adda, declarații...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.