Optimizarea SEO continuă să fie cea mai eficientă modalitate de creștere a unui site în online. Fie că lansezi o pagină web, fie că vrei să îi dai site-ului pe care deja îl ai construit un aer proaspăt sau să găsești și alte canale de promovare, SEO rămâne rețeta universal valabilă care generează trafic organic. 

Ce înseamnă SEO?

Prescurtare SEO - search engine optimisation - nu este o noutate pentru nimeni. Oriunde există legătură la internet, pagini web şi afaceri care cresc exista SEO. Prin acest acronim se înţeleg toate metodele şi tehnicile utilizate care ajută la câştigarea de poziţii în motoarele de căutare. Fapt ce se traduce prin trafic interesat de afacerea, serviciu, produsul oferit prin intermediul acelui site.

De-a lungul timpului unele reguli de optimizare SEO s-au modificat, altele, au rămas la fel. Toate detaliile sunt importante, de la cele ce ţin de creare site web, la cele ce țin de construirea rețelei de link-uri şi postarea de articole advertoriale. Trebuie să recunoaştem, că în 2021 avem mult mai multe canale de promovare a afacerilor, însă nu se poate spune că valoarea SEO a scăzut vreun pic, ba chiar putem constata o luptă mult mai strânsă pentru câștigarea de poziții pe prima pagină.

Tehnici noi de optimizare a unui site

Analiza concurenței

Analiza temeinică a paginilor concurente, continuă să fie un etalon demn de luat în calcul. Verificarea concurenței te ajută să fii mai bun. Nu este rău să îţi doreşti să îl depăşeşti pe cel cu care concurezi. Concurența constructivă este bine văzută de motoarele de căutare, pentru că generează calitate produse mai bune, servicii orientate către utilizatori.

Bazează-te pe conținut

Conținutul a fost întotdeauna apreciat de motoarele de căutare. Prin conținut bine gândit se generează trafic organic valoros, trafic interesat direct de serviciile oferite de tine. Este important să îi atragi pe acești utilizatori, pentru că ei, cu siguranţă, vor cumpăra. Fie că te folosești de conținutul pe care deja îl ai creat, fie că continui să aduci material nou, proaspăt pe site-ul tău şi paginile partenere, acesta trebuie să fie de calitate, interesant, să nu fie agresiv şi să nu aibă tentă publicitara ostentativă.

Citeste si:
Arta vindecării spirituale: tehnici pentru restabilirea...
Arta vindecării spirituale:...

Folosește toate instrumentele pe care le ai la dispoziție

Când vorbim de strategii de optimizare SEO nu ne limităm la SEO off page şi SEO on page, ci trebuie să beneficiezi de toate avantajele puse la dispoziție de variantele plătite. Facebook ads, Youtube ads şi Google ads, şi canalele media disponibile sunt instrumente eficiente care ajută la creşterea identității vizuale şi implicit a ratei de conversie.

Cum se face SEO eficient?

Este important să se găsească strategii personalizate pentru fiecare afacere în parte. Dacă vorbim de campanii eficiente, clar vorbim de parteneri de încredere, care ascultă, analizează şi vin cu cele mai bune propuneri de dezvoltare a unei afaceri. SICMEDIA.RO poate fi considerat un colaborator de încredere. Echipa companiei este formată din tineri profesionişti, dornici să descopere strategii noi și rețete de succes.

Citeste si:
Horoscopul săptămânii 31 octombrie-6 noiembrie 2022: Află ce îți...
Horoscopul săptămânii 31...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.