În ce rezidă particularitățile produselor cosmetice hipoalergenice și prin ce se diferențiază de cele obișnuite?! Remediile decorative au la bază formule care nu conțin conservanți, parfumuri și alte substanțe, ce pot provoca diverse reacții alergice. Pe ambalajul acestora există o etichetă specială, ceea ce denotă că formulele cosmetice au fost supuse unui control dermatologic strict.

Descrierea și scopul produselor cosmetice hipoalergenice

Chiar dacă ești predispusă la apariția reacțiilor alergice, nu trebuie să renunți în totalitate la aplicarea produselor cosmetice de înaltă calitate. Cu câteva decenii în urmă în laboratoarele specializate a fost dezvoltată pentru prima dată o linie de produse cosmetice hipoalergenice, care asigură până în prezent un efect benefic asupra tuturor tipurile de piele.

Brandurile mondiale, printre care Huda Beauty, au lansat o mulțime de produse cosmetice decorative cu acțiune inofensivă. Deci, produsele hipoalergenice de înaltă calitate, trebuie să conțină în mod necesar aluminosilicați, oxid de zinc și pulbere de diamant. Datorită acestor componente, produsul deține proprietăți emoliente, antiseptice și oferă o protecție fiabilă împotriva razelor solare.

Rimelurile, iluminatoarele, fardurile de ochi și rujurile hipoalergenicenu nu trebuie să conțină produse petroliere, parfumuri sau parabeni.

Compoziția și componentele produselor cosmetice hipoalergenice pentru față:


  • Ulei de cătină

Pentru a preveni apariția erupțiilor cutanate după utilizarea produselor cosmetice, asigurați-vă că acestea nu conțin componente care pot provoca alergii. Principalele ingrediente hipoalergenice sunt componentele naturale bogate în vitamine, minerale, substanțe nutritive, care vor îngriji ușor pielea fără a o deteriora sau afecta.


  • Uleiurile naturale

Compoziția lor este cea mai apropiată de structura grăsimii pielii umane. Prin urmare, ele sunt perfect percepute și asimilate de epidermă. Aceste componente sunt obținute prin presare la rece din semințe de fructe, nuci, boabe. Funcțiile de bază: ​​nutriția, hidratarea, înmuierea, restabilirea elasticității și fermității pielii. Următoarele uleiuri sunt utilizate cel mai des în produsele cosmetice hipoalergenice: măsline, cătină, ricin, nucă de cocos, migdale, avocado, piersică, jojoba, germeni de grâu, semințe de struguri, cacao, semințe de in, shea și altele.

Citeste si:
Black Friday 2022. Altex a dat start primei campanii de reduceri...
Black Friday 2022. Altex a...

  • Panthenol

Aceasta este provitamina B5, ce oferă proprietăți pronunțate de hidratare. ACest component util poate fi găsit în farduri de ochi, rimeluri și rujuri.


  • Glicerol

Ingredient puternic hidratant, capabil să menține nivelul optim de umiditate în celule. Este prezent atât în componența produselor cosmetice de îngrijire, cât și în formula celor decorative.


  • Acid hialuronic

O altă componentă hidratantă pentru piele. Are, de asemenea, un efect de întinerire și strângere a contururilor faciale.


  • Apă termală.

Conține o cantitate mare de minerale: sodiu, iod, calciu, magneziu. Hidratează, protejează pielea și previne deshidratarea celulară.


  • Extracte din plante

Extractele din plante sunt o componentă obișnuită a produselor cosmetice hipoalergenice. În funcție de scopul produsului, compoziția poate include concentrate, precum: avocado, aloe, ginseng, calendula, nucă de cocos, mentă, balsam de lămâie, trandafir, mușețel, salvie, eucalipt și altele. Pe lângă toate aceste ingrediente, produsele cosmetice hipoalergenice conțin multiple ingrediente antiseptice, antiinflamatoare și antibacteriene.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre optimizarea bugetului personal și care...
Ce trebuie să știi despre...

De asemenea, merită menționat elementele care NU ar trebui să fie în compoziția produselor cosmetice dezvoltate pentru persoanele care sunt predispuse la alergii:


  • Compuși chimici-conservanți

Aceștia sunt principalii alergeni din cosmetice, care stimulează reproducerea și creșterea microorganismelor dăunătoare. Datorită conservanților, durata de valabilitate a produselor cosmetice crește semnificativ. Aceste substanțe includ sulfat de calciu, hidrogen sulfit de sodiu și formaldehidă.

Cosmeticele hipoalergenice oferă diverse efecte benefice. Pe lângă scopul decorativ principal, acestea asigură un efect nutritiv, măresc nivelul de elasticitate și fermitate, înmoaie, elimină urmele de oboseală, uscăciunea și peelingul.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Mai 2021 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.