Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât parcă ne este mai greu să găsim acele lucruri care reușesc să ne transmită cu adevărat o stare de bine. În timp ce noi ne frământâm cum să descoperim secretul, cercetătorii ne anunță că totul poate fi extrem de simplu și de ușor. Așadar, potrivit acestora, introducerea anumitor arome și miresme în viața noastră pare a fi o modalitate nemaipomenită pentru a elimina stresul, anxietatea, lipsa de energie și, în cele din urmă, de a dobândi acel tonus de care fiecare dintre noi are nevoie.

Nasul uman are milioane de receptori care transmit informații către toate zonele creierului nostru, acesta din urmă fiind cel care procesează emoțiile. Așadar, fie că vei căuta aceste mirosuri puternice în parfumuri originale care să îți împrospăteze pielea, fie că vei alege lumânări sau uleiuri esențiale care să schimbe aerul din casă, noi ți-am pregătit o listă scurtă cu ce arome trebuie să ai la îndemână pentru a stimula starea de spirit atunci când te simți copleșit.

Lavanda

Mirosul acestei flori ne face să ne simțim mai relaxați și mai calmi. Prin aplicarea unui parfum cu esență de lavandă, vei reuși să te simți bine toată ziua și să alungi acele momente de anxietate. De asemenea, seara, la duș, poți apela la un spumant de baie pe bază de lavandă și te vei bucura de un somn odihnitor. Mai mult, potrivit studiilor, această floare are puterea de a combate migrenele și depresia.

Citricele

Dacă ai nevoie de un imbold, apelează la mirosul de citrice pentru a avea din nou energia necesară. S-a dovedit că mirosul acestor fructe ce conțin o cantitate ridicată de vitamina C are forța de a crește energia și atenția. De asemenea, aroma citricelor reduce stresul și încurajează gândirea pozitivă.

Trandafirii

Mirosul puternic de trandafiri are un efect calmant, liniștitor, fiind foarte des folosit în aromoterapie datorită potențialului său de a reduce stresul și de a îmbunătăți starea de spirit. Mai mult, este un ajutor de nădejde în lupta împotriva durerilor de cap.

Rozmarin

Mai multe studii au arătat că mirosul de rozmarin are capacitatea să îmbunătățească memoria cu până la 75%. În completare, aroma acestei plante te ajută să-ți menții concentrarea pentru mai mult timp, bucurându-te astfel și de un randament mult mai bun la serviciu, acasă și în relațiile cu cei dragi.

Citeste si:
Tutunul încălzit și rezoluțiile de la început de an
Tutunul încălzit și...

Menta

Minunata frunză de mentă este recunoscută pentru calitățile sale privind stimularea creierului și îmbunătățirea stării de spirit. Pe de altă parte, s-a demonstrat științific că sportivii care au mirosit mentă pentru o perioadă îndelungată de timp și-au îmbunătățit performanțele, dar au avut parte și de o respirație mult mai bună.

Bradul

Potrivit cercetătorilor, mirosul de brad sau pin este un remediu excelent pentru reducerea nivelului de stres și combate depresia. De asemenea, această aromă festivă are capacitatea de a relaxa și de a elimina starea de anxietate.

Vanilia

Deseori asociem parfumul de vanilie cu o atingere blândă, cu delicatețea. Dar, totodată, aroma ei intensifică sentimentele de bucurie și relaxare și înlătură trăiri precum apatia sau iritarea, nervozitatea.

Citeste si:
Arome de lux - care sunt cele mai rare și costisitoare ingrediente...
Arome de lux - care sunt cele...

Iasomia

În afară de faptul că sunt niște flori superbe, aroma acestei plante are și beneficii asupra sistemului nostru nervos. Gândirea negativă și depresia sunt ameliorate datorită iasomiei și, în plus, ajută la restabilirea puterii de concentrare. Mai mult, ameliorează episoadele de depresie și contribuie la o stare de spirit bună.

Totodată, fiecare aromă are un beneficiu pe care îl aduce organismului nostru. Spre exemplu, aroma de scorțișoară ajută memoria, mirosul de iarbă proaspăt cosită te eliberează de stres, iar trandafirul stimulează relaxarea. Așadar, indiferent ce parfum vei alege să poți, caută să aibă măcar un ingredient din cele enumerate mai sus. Dacă nu, încearcă aromoterapia și, în scurt timp, te vei putea bucura de efectele ei benefice.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.