Cu toate că unele persoane așteaptă cu nerăbdare diminețile răcoroase de toamnă, vremea din sezonul autumnal îi poate face pe vârstnici ori pe oamenii meteosensibili să simtă frigul mai intens, înainte ca temperaturile să scadă foarte tare.

Vremea este capricioasă în timpul sezonului autumnal, cu dimineți răcoroase și schimbări bruște de temperatură. Ploile sunt caracteristice toamnei, iar zilele înnorate își fac apariția tot mai des, odată ce calendarul ne arată că iarna este pe cale să-și reintre în drepturi. Pentru a nu tremura de fiecare dată când ieși afară și pentru a-ți amenaja o locuință confortabilă, în care să nu pătrundă frigul, îți prezentăm câteva ponturi utile:

Îmbracă-te adecvat

Deși ai putea crede că, dacă îți pui un pulover gros pe tine, te vei proteja de frig, adevărul este că acest obiect vestimentar nu este suficient pentru a te simți confortabil când temperaturile încep să scadă. Mai eficient decât un pulover de lână este să porți mai multe straturi de haine subțiri. Acestea captează căldura și o păstrează mai aproape de corp decât un singur strat gros. Materialele din care sunt confecționate obiectele vestimentare joacă, de asemenea, un rol important. Lâna, moltonul și bumbacul sunt preferabile, în detrimentul altor țesături, precum poliesterul, care nu este un bun izolator.

De asemenea, accesoriile care te pot proteja de vremea capricioasă nu ar trebui să lipsească. Când ești nevoit să ieși afară, alege zilele în care te poți bucura de toamnă: cele senine, în care poți merge pe jos la serviciu, admirând covorul de frunze colorate și respirând aer proaspăt. Ia mereu cu tine o umbrelă, pentru că nu știi când vor cădea din cer stropi de ploaie răcoroși.

Menține căldura în casă

Pentru că petrecem mult timp în locuință, este important să ne asigurăm că avem parte de cele mai bune condiții. Astfel, este esențial să izolăm termic casa, pentru a nu plăti facturi foarte mari la utilități, dar și pentru a ne bucura de tot confortul. În această perioadă, este recomandat să verificăm acoperișul, pentru a cerceta dacă există plăci crăpate ori rugină și să rezolvăm aceste probleme, înainte ca vremea să devină mai capricioasă. Totodată, pentru a putea avea temperatura dorită în locuință, putem folosi un calorifer electric. Fiind o sursă punctuală de căldură (se poate ține lângă pat, când dormim sau lângă birou, când lucrăm), caloriferul electric este o soluție alternativă de încălzire, cu costuri mici.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Urmează o dietă echilibrată

Mâncarea și băutura pot influența felul în care resimțim temperatura în timpul toamnei. Acum este momentul pentru carbohidrați. O plăcintă la micul dejun este o gustare care te poate ajuta să te simți mai bine. La prânz, poți prepara o supă de legume și o prăjitură cu cartofi și chimen. Mâncarea caldă ține frisoanele la distanță. Avantajele gătitului se văd și la nivelul locuinței. Când folosim cuptorul, este recomandat să lăsăm ușa deschisă după finalizarea preparatului. Astfel, aerul cald se va răspândi în cameră, creând confort termic.

Și băuturile te pot ajuta să te încălzești. Toamna este anotimpul perfect pentru a începe să bei ciocolată fierbinte sau un ceai delicios, în timp ce stai confortabil pe fotoliu, citind o carte.

Iarna poate fi unul dintre cele mai frumoase anotimpuri, câtă vreme știm să ne îmbrăcăm și să ne comportăm adecvat. Într-adevăr, este un sezon ploios, însă, acest aspect nu trebuie să ne împiedice să facem lucrurile care ne plac și să ne bucurăm din plin de fiecare zi.

Citeste si:
Cum alegi cazarea ideală în concediu, indiferent de anotimp
Cum alegi cazarea ideală în...

Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Septembrie 2020 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.