Se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele, iar cel mai cunoscut animal domestic din întreaga lumea este pisica. Ei doi sunt companionii pe care îi aleg majoritatea familiilor cu copii. Jucăuși, dornici de atenție și loiali, câinele și pisica sunt reprezentanții de seamă ai animalelor de companie.

Însă, cei care vor să aibă alături prieteni care nu au nevoie de prea multă atenție, care nu sunt foarte zgomotoși ori care nu ocupă prea mult spațiu, se orientează către animale mai mici și mai ușor de întreținut.

Indiferent de tipul de animal de companie pe care îl ai, sunt câteva aspecte de care să ții cont pentru a-i oferi o viață frumoasă:


  • Hrana – fiecare animal trebuie hrănit în conformitate cu nevoile și preferințele sale.

  • Accesul la servicii medicale – odată ce decizi să aduci acasă un animal de companie, este important să verifici care este cea mai apropiată farmacie veterinara și să găsești un medic veterinar bun.

  • Spațiul – unele animale de companie au nevoie de mai mult spațiu pentru a fi fericite, în timp ce altele pot trăi fără probleme în cuști.

Îți prezentăm, în continuare, câteva animale de companie pe care le poți primi la tine acasă:

Hamsteri

Hamsterii sunt animale active și distractive, dar sunt nocturne, ceea ce înseamnă că pot fi o dezamăgire pentru copiii mici. Cu toate acestea, dacă ai un program încărcat în timpul zilei și ajungi târziu acasă, un hamster poate fi o companie plăcută pentru tine. În ceea ce privește întreținerea hamsterilor, aceasta nu este greu de realizat. Ei au nevoie de o cușcă cu o roată, tuburi și jucării.

Porcușori de Guinea

Porcușorii de Guinea și hamsterii sunt, de multe ori, incluși în aceeași categorie, însă adevărul este că sunt animale foarte diferite. Porcușorii de Guinea sunt mult mai activi decât hamsterii și au o personalitate mai expresivă. Odată ce vei ajunge să îi cunoști, îți vei da seama când sunt fericiți, triști, supărați sau entuziasmați. Spre deosebire de hamsteri – care își petrec mare parte a timpului într-o cușcă de mici dimensiuni –, porcușorii de Guinea preferă spațiile mari, în care să poată alerga și să fie la adăpost de prădători. Totodată, aceste animale au nevoie de companioni din aceeași specie, altfel se vor simți singuri și vor deveni deprimați.

Citeste si:
Câinii și pisicile contribuie la „educaţia imunitară timpurie” a...
Câinii și pisicile contribuie...

Papagali

Papagalii sunt minunați ca animale de companie, deoarece sunt jucăuși, plini de viață și inteligenți. Totodată, aceste păsări pot trăi până la 80 de ani și devin foarte atașate de stăpânii lor. Pentru a putea trăi confortabil, papagali nu trebuie ținuți în cuști, ci au nevoie de foarte mult spațiu pentru a putea zbura.

Iepuri

Multă lume consideră că iepurii sunt animale de companie ideale pentru copii, dar, de fapt, sunt animale temperamentale, greu de întreținut. Sunt creaturi complexe și au nevoie de un mediu specific pentru a fi fericiți. În primul rând, ei nu pot fi închiși într-o cușcă și lăsați singuri. Într-adevăr, au nevoie de un spațiu închis pentru a se odihni și pentru a dormi, însă acesta trebuie să fie atașat de o zonă deschisă, unde să poată alerga și să se joace în siguranță. Pentru a prospera, atât fizic, cât și emoțional, un iepure are nevoie de cel puțin un companion din aceeași specie.

Citeste si:
La ce să te aștepți când decizi să-ți iei o pisică
La ce să te aștepți când...

Pești

Dacă vrei un animal de companie care să nu îți ocupe foarte mult timp și să nu necesite toată atenția ta, peștele este alegerea potrivită. Întreținerea peștilor este simplu de realizat, mai ales dacă ai un acvariu cu un filtru de apă foarte bun. Pentru a le asigura un mediu mai plăcut, este indicat să decorezi acvariul cu pietricele colorate, frunze și căsuțe. Este important să îi hrănești zilnic și să te asiguri că nivelul pH-ului din apă este bun.

Îngrijirea animalelor de companie reprezintă un angajament pe termen lung, acestea având nevoie de afecțiunea stăpânilor pentru a supraviețui cât mai mult. Drept urmare, înainte de a adopta un animal, asigură-te că îți poți asuma o asemenea responsabilitate.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Septembrie 2020 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.