Persoanele care locuiesc singure în această perioadă de distanțare socială se pot simți izolate, singure și plictisite. Cu toate acestea, există mai multe moduri în care pot fi combătute sentimentele negative.

Specialiștii susțin că este important să ne menținem mintea ocupată și stimulată, astfel încât să nu apară anxietatea, sentimentul de singurătate și alte probleme mintale. Un studiu din 2017 sugerează că solitudinea consolidează imaginația.

De la proiecte artizanale și exerciții fizice simple, până la aventuri online și modalități inedite de a ne conecta cu oamenii, iată câteva idei care ne pot fi de folos în perioada stării de urgență:

Joc și joacă

Chiar dacă până astăzi nu ai fost un împătimit al jocurilor, perioada de autoizolare este un bun prilej de a descoperi câteva dintre cele mai interesante și captivante mijloace de petrecere a timpului liber. Fie că alegi consola Playstation și te lupți să salvezi lumea de cei mai aprigi dușmani, fie că preferi să faci un puzzle sau cuvinte încrucișate, jocurile îți vor ține minte ocupată și nu vei mai simți atât de apăsătoare șederea în casă.

Exerciții fizice

Este bine cunoscut faptul că sportul ne ajută să ne păstrăm sănătatea fizică, dar și pe cea mintală. Chiar dacă nu mai poți merge la sală pentru un antrenament relaxant, nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la sport. Există numeroase aplicații pe care le poți instala pe telefonul mobil și care te pot ajuta să urmezi un program de fitness adaptat nevoilor tale. De asemenea, cei mai mulți antrenori au înregistrat și au pus, gratuit, la dispoziția publicului sesiuni de antrenament simplu de realizat acasă.

Noi hobby-uri și activități recreative

Nu e niciodată prea târziu să înveți să croșetezi, să gătești, să desenezi, să plantezi flori și să sădești legume. Toate activitățile pe care le-ai ignorat până acum, din lipsa timpului sau din comoditate te pot ajuta în prezent să faci autoizolarea mai puțin dificilă. Stabilește-ți zilnic un obiectiv și fă tot posibilul să îl îndeplinești. Poți astfel să dai o nouă viață hainelor deteriorate, poți crea bijuterii, poți desena tablouri care să aducă un plus de culoare locuinței tale sau te poți specializa în realizarea unor deserturi rapide.

Citeste si:
Cristina Șișcanu, desființată după ce a recunoscut că îi umblă în...
Cristina Șișcanu, desființată...

Activități online

În loc să pierzi vremea îngrijorându-te despre situația actuală și întrebându-te cât va mai dura această perioadă de restricții, poți să profiți din plin de timpul liber pe care îl ai și de oportunitățile care apar. În această perioadă, multe instituții de învățământ internaționale prezintă gratuit cursuri din toate domeniile de activitate. De asemenea, bibliotecile susțin lectura și le oferă cititorilor șansa de a răsfoi virtual mii de volume. Așadar, urmează un curs care să te ajute să îți îmbogățești cunoștințele dintr-un anumit domeniu, ascultă un podcast sau învață o limbă străină. Timpul petrecut în izolare poate fi benefic pentru dezvoltarea ta personală și profesională.

Discuții cu prietenii

Este important ca în această perioadă de distanțare socială să ne păstrăm prietenii aproape, chiar dacă acest lucru înseamnă că întâlnirile vor avea loc doar în mediul online. Dacă obișnuiai să ieși împreună cu prietenii la cafenele, la restaurante, la cinema sau la teatru, poți continua să faci aceste lucruri chiar și acum, când principala recomandare a autorităților este să stăm acasă. Îți poți bea cafeaua în fiecare dimineață împreună cu cel mai bun prieten, chiar dacă nu îl poți vedea decât pe ecranul telefonului: discuțiile pot fi la fel ca atunci când sunteți față-n față. De asemenea, puteți vedea, în același timp, un spectacol de teatru sau un film, pe care să le comentați împreună la final.

Citeste si:
Ce jocuri de cazino ai putea alege în funcție de zodie
Ce jocuri de cazino ai putea...

Imaginația și creativitatea joacă un rol important în această perioadă în care trebuie să ne adaptăm stilul de viață la restricțiile impuse de autorități.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.