Suntem dependenti de tehnologie și, prin urmare, device-urile au devenit cele mai scumpe, dar si cele mai importante jucarii din viata noastra.

Atunci cand iti achizitionezi un telefon costisitor te gandesti ca trebuie sa mai pui bani deoparte ca sa-i cumperi folie protectoare și husa, pentru a-l proteja impotriva socurilor si zgarieturilor. Ideea nu e deloc rea daca te gandesti ca, oricat de rezistente le-ar face producatorii, este putin probabil sa scapi un smartphone de ultima generatie pe gresie, dimineata cand esti cu ochii lipiti de somn si sa nu se aleaga macar cu o ciobitura intr-un colt, daca nu cu ecranul crapat. Ideea este ca nu vrei ca telefonul tau ultimul racnet sa intre in reparatii capitale din cauza unei clipe de neatentie.

Vestea buna este aceea ca iti poti proteja telefonul mobil de socuri si zgarieturi, cea mai simpla metoda fiind aceea de a folosi o folie de protectie si o husa.

Foloseste husa

Husa este, probabil, cea mai la indemana varianta de protectie pentru telefonul tau. Pe langa faptul ca protejeaza impotriva socurilor, husele sunt bune si impotriva prafului si a apei. In plus, exista o sumedenie de modele, tocmai pentru a o putea alege pe cea care se potriveste cel mai bine (cu toc, de brat, waterproof) telefonului tau. Tot ce ai tu de facut este sa fii atent ca modelul sa i potriveasca.

Poti opta pentru o husa tip coperta de carte, sau pentru una flip cover (cu buzunarase pentru cartela de metrou sau alte carduri), huse mate, transparente sau semitransparente. Există huse iPhone X de la Brand GSM de protecție spate, huse pe care le poti folosi in combinatie cu foliile de protectie, sau cele create special pentru a proteja marginile telefonului tau. Indiferent pe care o alegi, husa este cea care iti protejeaza telefonul de socuri si zgarieturi.

Foloseste folia de protectie pentru ecran

Este subtire, nu costa mult, dar pentru telefonul tau este importanta pentru ca il apara in primul rand de zgarieturi. Seturile cu folie de protectie pentru ecran vin si cu protectie pentru camera video, pentru ca aceasta poate fi distrusa fie si de o singura zgarietura.

Folia de protectie din sticla pentru ecran il protejeaza foarte bine, permitandu-ti in acelasi timp sa folosesti touchscreen-ul. Scopul ei a fost tocmai acesta, să nu se vada ca exista, dar sa fie eficienta.

Citeste si:
5 metode simple prin care poți scăpa de zgârieturile de pe orice...
Scăpa de zgârieturile de pe...

Ai grija cum iti pastrezi telefonul

Nu este indicat sa-ti accesorizezi telefonul cu un manunchi de chei; este doar o chestiune de timp pana cand una dintre marginile ascutite ale vreunei chei ii va zgaria ecranul. Daca pui in aceeasi geanta telefonul, laptopul si tableta, indicat ar fi sa folosesti pentru fiecare husa de protectie.

De asemenea, aminteste-ti ca nu numai socurile si zgarieturile pot dauna telefonului tau, dar si lichidele. Chiar foarte mult.

Nu uita sa folosesti servetele speciale pentru gadgeturi pentru a dezinfecta sau curata de praf si amprente telefonul tau.

Și mai ales, ar fi foarte bine daca nu l-ai pastra in buzunarul de la spate, nu numai fiindca te poti aseza pe el, din greseala, si atunci niciun ecran de protectie sau husa nu-l mai poate salva, dar si pentru ca ai permite hotilor sa puna mana pe el. Ceea ce, desigur, nu-ti doresti.
Asadar, nu uita sa folosesti husa de protectie, folia de protectie si sa ai grija cum iti pastrezi telefonul ca sa il protejezi de socuri, zgarieturi sau alte probleme.

Citeste si:
7 metode prin care poti indeparta zgarieturile de pe lentilele...
7 metode prin care poti...

Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.