Pentru că este un subiect destul de delicat, ne-am propus ca în acest articol să vorbim sincer despre importanța apelării la specialiști autorizați pentru construcția șemineului tău, dar și despre riscurile la care te expui în cazul în care te-ai decis să ți-l construiești singur. Indiferent de dimensiunea proiectului tău, fie că vorbim despre o sobă pe lemne dotată cu cos de fum, despre un șemineu clasic sau fie despre unul de tip centrală, Alego îți recomandă să reziști tentației de a ți-l construi singur. Gradul de dificultate al unei astfel de construcții termice este extrem de ridicat iar orice greșeală în etapa de proiectare, te poate costa însăși reușita proiectului final, expunându-te unor riscuri inutile care pot să ducă până la incendii accidentale cu pierderi materiale sau în cazuri și mai grave, poți pune în pericol chiar și viața membrilor familiei tale. Pentru instalarea unui șemineu este absolut necesară o pregătire riguroasă, dovedită prin expertiză, specializare și experiență. Totuși, dacă îți dorești să te implici în proiectul tău și ești curios de procesul de construcție este preferabil să o faci sub atenta supraveghere al unui tehnician, beneficiar de ani buni de practică în spate. În acest caz, se va evita testarea pe cheltuiala propriului buzunar, un eșec făcut cu mâinile tale.

În rândurile de mai jos, o sa expunem pe scurt, câteva aspecte de care un specialist va ține întotdeauna cont pentru construirea în cele mai bune condiții a unui șemineu care să funcționeze în parametri optimi de siguranță și confort.

Materialele folosite trebuie să fie potrivite, fără să facem rabat de la calitate

Chiar dacă știm că de cele mai multe ori calitatea costă, misiunea ta trebuie să fie focusată pe identificarea celui mai echilibrat raport între preț și beneficiile pe termen lung. Un efort financiar puțin mai mare acum, te poate scuti de cheltuieli uriașe pe care le-ai putea regreta în viitor. Plecând de la un focar semineu ce asigură puterea calorică și randamentul șemineului și până la plăcile izolatoare care mențin căldura în interiorul acestuia, toate materialele trebuie să fie garantate că ne ajută să obținem eficiență pe toate planurile, bineînțeles, la prețuri rezonabile.

Investește inteligent ca să nu suferi în viitor

Evită să aloci cea mai mare parte a bugetului tău într-un focar costisitor, dacă nu ești pregătit să investești pe măsura și în restul materialelor necesare construirii șemineului. Sunt dese cazurile în care s-a achiziționat un focar șemineu de peste 6000 de lei, iar hota șemineului s-a construit din plăci din rigips ieftine, care nu rezistă la temperaturi mai mari de 70 de grade, știut fiind faptul că, nivelul real de temperatură din hota șemineului, trece constant de 150 de grade.

Nu subestima importanța coșului de fum

Să nu uitați de coșul de fum care este cu siguranță, la fel de important ca și focarul șemineului. Nu te avânta în cheltuieli importante de bani doar pentru un șemineu superior calitativ! Acesta nu-și va atinge performanțele maxime dacă nu este prevazut și cu un coș de fum profesional, bine dimensionat, care să permita evacuarea optimă a fumului la exterior. Pe de altă parte, un coș subdimensionat, construit din materiale de calitate îndoielnică, va conduce aproape sigur la nefuncționarea șemineului.

Citeste si:
Ciolacu îi cheamă pe liberali la o dezbatere despre Sănătate
Ciolacu îi cheamă pe liberali...

În concluzie, dacă ești în căutarea unui semineu prahova cu adevărat funcțional, îți recomandăm să nu testezi pe banii tăi, riscându-ți inclusiv viața, a ta și a familiei tale. Alege să îți montezi șemineul cu ajutorul unei echipe de specialiști cum sunt si cei de la Alego, care, de mai bine de 20 de ani, construiesc cu succes șeminee și monteaza în deplină siguranță și fiabilitate, coșuri de fum profesionale pentru toate buzunarele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2020 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.