Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită de lucru, joi, în România. Omologul său din România, Klaus Iohannis, o va primi la Palatul Cotroceni.

Maia Sandu vine în România într-o vizită de lucru

Președintele de la Chișinău, Maia Sandu, va ajunge joi în România la invitația omologului său român, Klaus Iohannis. Oficialul moldovean va efectua o vizită de lucru în cursul zilei de mâine. Cei doi oficiali se vor întâlni pentru a discuta despre relațiile și ajutorul pe care și-l oferă țările reciproc.

Administrația Prezidențială a anunțat că în cadrul discuției, cei doi lideri vor aborda mai multe subiecte din diverse domenii precum cel al energiei, transporturilor, sănătății, educației sau societății informaționale. De asemenea, în discuția se va aduce și procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar și ajutorul și sprijinul oferit de România.

”Consultările politice ale Președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral și european, precum și al susținerii clare și ferme a României pentru Republica Moldova și pentru reziliența sa.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, cu beneficii reale și concrete pentru cetățenii Republicii Moldova. Vor fi discutate, totodată, stadiul și sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.

Citeste si:
Olaf Scholz, vizită în România. Cancelarul Germaniei se va întâlni...
Olaf Scholz, vizită în...

De asemenea, Administrația Prezidențială a mai menționat că cei doi lideri de stat vor avea un schimb de opinii în aceea ce privește provocările de securitate, dar și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina.

Maia Sandu susține că Rusia pregătește o lovitură de stat

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Vladimir Putin ar fi creat un plan prin care intenționează să desfășoare o lovitură de stat la Chișinău. Oficialul moldovean spune că mai mulți militari ar fi deghizați în civili pentru a se infiltra mai ușor printre oameni și pentru a efectua lovitura de stat.

"Vorbim de diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civili, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici. Prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numite opoziţii, ar urma să se forţeze schimbarea puterii la Chişinău.", a declarat Maia Sandu.

Citeste si:
INSCOP: Mai mult de jumătate dintre români preferă un candidat...
INSCOP: Mai mult de jumătate...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.