Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că proiectul de hotărăre pentru aprobarea bugetului Sectorului 2 al Capitalei a fost respins de Consiliul Local, în cadrul ședinței care a avut loc joi. Acesta susține că ambiţia personală a 3 consilieri PNL este motivul pentru care primăria nu își va putea respecta unele obligațiuni față de oameni.

Consiliul Local a respins bugetul Sectorului 2 pe anul 2023

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a transmis că proiectul privind bugetul Sectorului 2 a fost respins la Consiliul Local. Acesta spune că de vină sunt ambițiile unor consilieri, iar din această cauză vor avea de suferit cetățenii.

„Ambiţia personală a 3 consilieri PNL Sector 2 pun în pericol respectarea obligaţiilor pe care le avem faţă de cetăţeni. Plățile burselor şi a programului Şcoală după Şcoală sunt puse semnul întrebării, după ce bugetul Sectorului 2 a fost respins astăzi în şedinţa Consiliului Local. La fel ca întregul buget de investiţii.
Aştept mai multă maturitate de la partenerii de coaliţie. Voi supune din nou la vot bugetul în cel mai scurt timp”, a scris Radu Mihaiu.

Proiectul de hotârăre a primit 12 voturi „pentru”, 10 „împotrivă” şi trei abţineri. Astfel, nu a fost posibil să se întrunească numărul minim de 13 voturi pentru ca proiectul să fie adoptat.

Bugetul Primăriei Sectorului 2 cuprinde investiţii de peste 1 miliard de lei

Înainte de vot, primarul Radu Mihaiu a declarat că bugetul pentru anul 2023 al Primăriei Sectorului 2 este unul „echilibrat” şi cuprinde investiţii de peste 1 miliard de lei, care sunt necesare pentru anvelopare termică, eficienţă energetică, refacerea străzilor, Pasajul de la Doamna Ghica şi infrastructura de colectare separată. De asemenea, primarul a subliniat că pentru investiţiile din școli se va aloca „un buget record” de aproximativ 300 de milioane de lei.

Citeste si:
Ciucu va concedia 100 de polițiști. “Au salarii mari datorită...
Ciucu va concedia 100 de...

„Partidul Social Democrat va vota împotriva acestui buget, pentru că este deja al treilea an când avem un buget în faţă fără o viziune clară. Din acest motiv suntem şi campioni la rectificări bugetare”, a anunţat consilierul local social-democrat Paula Pasciuc.

Totodată, cheltuielile bugetului general al Sectorului 2 pe anul 2023 se estimează la aproximativ 2,2 de miliarde de lei, veniturile la circa 2,1 de miliarde de lei, deficitul fiind finanţat din excedentul anului 2022. Pe partea de funcţionare, cheltuielile se ridică la aproape 1,2 de miliarde de lei, iar pe partea de dezvoltare la circa 1 miliard de lei.

Din totalul cheltuielilor, peste 730 de milioane de lei sunt repartizați pentru cheltuieli de capital, peste 560 de milioane de lei sunt alocați pentru bunuri şi servicii, peste 360 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal și circa 92 de milioane de lei sunt pentru asistenţă socială.

Citeste si:
Clotilde Armand anunță că va revenit în CL cu proiectul pentru...
Clotilde Armand anunță că va...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Februarie 2023 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.