Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat un proiect ce prevede aprobarea Organigramei, Statului de Funcții, Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6.

Ciucu va elibera din funcții 100 de polițiști

În urma adoptării proiectului, în jur de 100 de polițiști vor fi concediați. PSD a avut 9 voturi împotrivă, iar restul 16 consilieri locali au votat pentru aprobarea proiectului.

Reprezentanții sindicatelor polițiștilor au fost împotriva reorganizării Poliției Locale și au venit cu obiecții la adresa proiectului de hotărâre. Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a menționat că prin intermediul reorganizării va fi posibil și o reformă a instituției.

Cei mai buni 300 din aceștia 400 rămân. Și cu ei vom reforma și vom aduce masă Poliția Locală. E un proces de reformă. (...) Trebuie să fac ceva. Oamenii vor intra în cursuri de formare, vor fi formați pe lege, pe comunicare ”, a declarat Ciucu.

Polițiștii vor fi nevoiți să treacă anumite teste

Primarul Sectorului 6 a mai menționat că sunt angajați de la Poliția Locală primesc salarii destul de mari ”datorită sporului de hrană”. Acesta a mai adăugat că dacă polițiștii nu știu să scrie și să citească, aceștia nu pot să fie înțeleagă nici legea și respectiv, nu pot aplica amenzi.

Dacă oamenii nu știu să scrie și să citească, nu pot să-i înțeleg legea pe care trebuie să-i aplic. Nu pot să dea amenzi. Atât de simplu e, de-abia aștept testele, de-abia aștept să scrie corect limba română, pentru că Poliția Locală, pentru că pot fi salariați mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin șpăgi care s-au dat de -a lungul timpului și nu doar în Sectorul 6 și a ajuns o rușine ”, a mai spus Ciucu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.