Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri că liberalii propun două variante pentru creşterea pensiilor. Este vorba despre creşterea bugetului alocat pensiilor şi o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%, urmând ca o decizie să fie luată în coaliţie.

Ionuț Stroe: PNL propune două variante în ceea ce privește creșterea pensiilor

„Alte subiecte atinse în această şedinţă a BPN au fost legate de pensii, unde există două propuneri concrete care vizează creşterea cu 15%, propusă de PNL, prima dintre ele vizează creşterea bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii să se realizeze prin anumite beneficii suplimentare creşterea pensiilor, cea de-a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15 procente, urmând ca cele două să fie discutate în cadrul coaliţiei, foarte probabil săptămâna viitoare şi să se aleagă soluţia care este în acest moment oportună, solicitată şi sustenabilă din punct de vedere bugetar. (...) Cele două variante vor fi discutate şi în coaliţie, foarte probabil luni", a afirmat Stroe, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional care s-a desfăşurat în format de videoconferinţă.

El a marcat că PNL susţine că 15% ar trebui să fie borna la care se vor mări pensiile. „Poate fi o soluţie să creştem bugetul pensiilor cu 15 procente, urmând gradual ca fiecare categorie de pensionari să beneficieze de creşteri, cum la fel există posibilitatea să avem o creştere de 15% a tuturor pensiilor şi o ridicare a plafonului de impozitare, vă dau doar un exemplu, de la 2.000 la 3.000 de lei, dacă eliminăm impozitarea este o creştere de 15%", a mai spus liberalul.

„Legea bugetului de stat va fi trimisă spre dezbatere și aprobare Parlamentului după 9 decembrie”

Legea bugetului de stat pe anul 2023 va fi transmisă Parlamentului spre dezbatere şi adoptare după 9 decembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

„Guvernul va adopta această propunere, urmând ca după data de 9 decembrie legea bugetului de stat să fie trimisă spre dezbatere şi adoptare Parlamentului României", a spus Stroe, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Citeste si:
Premierul Ciucă: „Punctul de pensie va crește cu 12,5%, sprijin...
Premierul Ciucă: „Punctul de...

Guvernul va aproba a doua rectificare bugetară din acest an

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că este vorba despre o rectificare de aproximativ 500 de milioane de lei, prin care se are în vedere îndeplinirea angajamentelor în proiectele europene, asigurarea drepturilor salariale şi a ajutoarelor sociale, precum şi a fondurilor pentru compensarea efectelor secetei în agricultură.

Tot miercuri, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a precizat că, la a doua rectificare bugetară din acest an, deficitul consolidat scade la 5,74% din PIB. „Este ultima rectificare din acest an, o rectificare din nou pozitivă având în vedere datele de la Comisia Naţională de Prognoză referitoare la prognoza de toamnă. Un PIB nominal în creştere la 1396,2 miliarde de lei cu o creştere economică de 4,6% în acest an. Ca element foarte important al acestei rectificări este reducerea deficitului ca pondere în PIB de la 5,84% pe cash la 5,74% pe cash”, a anunţat ministrul.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.