Premierul României, Nicolae Ciucă, a amintit că Executivul, prin ministerele de linie, a fost în contact permanent cu autoritățile poloneze și parte la întreg procesul de analiză, împreună cu partenerii NATO, după situația din Polonia. Oficialul a menționat că în scurt timp vor apărea noi concluzii ale situației, după întreunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori.

Premierul Nicolae Ciucă: Noi concluzii ale situației din Polonia, după întreunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori

„Înainte de a începe şedinţa de guvern, vreau să fac referire la incidentul din seara trecută, când două rachete au lovit teritoriul Poloniei. Vreau să reiterez că încă de aseară, împreună cu ministerele şi instituţiile de linie, am fost în contact permanent atât cu autorităţile poloneze, cât şi cu partenerii noştri din Alianţa Nord-Atlantică.

Am desfăşurat şi am fost parte la întreg procesul de analiză şi urmează ca în această dimineaţă, la ora 11,00, ora României, să aibă loc întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori şi în funcţie de analiza şi concluziile prezentate vom comunica firul evenimentelor următoare”, a declarat Nicolae Ciucă.

NATO a organizat miercuri, de la ora locală 10:00 (09:00GMT), o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori, pentru a discuta despre cele două rachete care au lovit estul Poloniei, în apropiere de frontiera cu Ucraina, incident soldat cu doi morți.

Reuniunea ambasadorilor statelor membre ale NATO va fi prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care va prezenta rezultatele discuţiilor într-o conferinţă de presă, prevăzută să înceapă la 12,30 (11,30 GMT), a menţionat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

Incident Polonia: doi oameni au murit

Doi oameni au murit dupã ce douã rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene, semnaleazã presa localã preluatã de Reuters.

Citeste si:
Scrisoare comună a premierilor din România, Bulgaria, Ungaria,...
Scrisoare comună a...

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a solicitat întrunirea de urgenţã a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apãrarea naţionalã, a anunţat pe Twitter un purtãtor de cuvânt al cabinetului de la Varşovia. Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press cã rachetele erau ruseşti.

NATO examinează informațiile privind căderea rachetelor rusești în Polonia, conform unui oficial al Alianței citat de AFP. „Examinăm în prezent aceste informaţii şi suntem în strânsă coordonare cu Polonia, aliatul nostru”, a declarat un oficial NATO, sub protecţia anonimatului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.