Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în luna mai acesta va ocupa funcția de prim-ministru al României. Oficialul spune că aces scenariu va fi posibil doar dacă partidul său va considera că este omul potrivit pentru această funcție.

Marcel Ciolacu va fi prim-ministrul României. Ce spune oficialul

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație destul de curajoasă cu privire la funcția de prim-ministru al României. Acesta a spus că el este cel care va ocupa acest fotoliu. Totuși, oficialul va merge pe acest drum doar dacă partidul său va considera că este candidatura potrivită pentru acest post.

„În luna mai o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că eu sunt persoana potrivită”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Potrivit protocolului coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă va ocupa funcția de premier până pe data de 25 mai 2023, după care funcția va fi preluată de premierul nominalizat de PSD deja până la alegerile generale din 2024.

Tot conform protocolului, vor fi înlocuiți și următorii reprezentanți în guvern:


  • vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL;

  • ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene;

  • ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de un ministru PNL

  • PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei;

  • coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL

  • PSD va prelua controlul asupra Cancelariei prim-ministrului.

Însă există posibilitatea ca la rotativă, unele ministere să nu își schimbe reprezentanții, potrivit ultimelor discuții din ultima perioadă. Marcel Ciolacu a spus că la ministerul Transporturilor și la ministerul Fondurilor Europene trebuie să rămână miniștri de acum.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Marcel Ciolacu este convins că PSD va conduce România și după 2024

Partidul Social Democrat (PSD) va conduce România şi după 2024, cu Partidul Național Liberal (PNL) sau fără, a declarat anterior la Conferința Județeană de Alegeri a PSD Bacău, președintele grupului politic de dreapta, Marcel Ciolacu.

Oficialul a marcat că partidul va obține peste 40% la alegerile parlamentare, contrazicându-l pe liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, care spusese anterior că social-democrații au ales intrarea la guvernare și au pierdut șansa să mai obținuă un astfel de scor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2022 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.