Premierul Nicolae Ciucă ar putea fi persoana înaintată de PNL la alegerile prezidențiale din 2024, potrivit președintei Senatului, Alina Gorghiu. Aceasta spune că nu este ceva bătut în cuie la momentul actual, însă președintele partidului mereu este o variantă de luat în calcul.

Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul PNL la prezidențialele din 2024

Chiar dacă mai sunt aproape 2 ani până la următoarele alegeri prezidențiale, clasa politică se pregătește de pe acum. Deja au și apărut discuții la nivelul fiecărui partid pe cine ar dori în calitate de candidat, cine s-ar autopropune. În PNL lucrurile par a fi destul de simple.

Președintele Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că la nivel de PNL ar exista mai multe candidaturi, iar una dintre acestea ar fi chiar președintele de partid, în cazul de față, premierul Nicolae Ciucă. Se pare că aceasta este o regulă în PNL, cu atât mai mult că șeful partidului este o variantă sigură și de încredere. Gorghiu spune că Ciucă nu este candidatul final, ci doar o presupune la momentul actual.

„Avem foarte multe variante, dar n-am să dau numele candidaților. Prima variantă este președintele partidului, dintotdeauna, președintele partidului a candidat la președinția României. Asta a fost regula în PNL. Sigur că premierul Ciucă are această variantă de luat în calcul. Nu s-au făcut sondaje, nu s-a decis candidatul la noi”, a spus Alina Gorghiu.

Șefa Senatului a mai menționat că discuția aceasta este „prematură” dar că „președintele partidului e întotdeauna o variantă de luat în calcul”.

Următoarele alegeri prezidențiale din România vor avea loc în anul 2024. De asemenea, în 2024 vor avea loc și alegerile parlamentare și locale, dar și alegerile europarlamentare. Anul 2024 va fi unul plin de alegeri și de schimbări, iar cetățenii trebuie să se atârne serios față de această posibilitate de a schimba ceva în România prin voturile sale.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Va candida Alexandru Rafila la alegerile prezidențiale din 2024?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că la fel cum a menționat și Marcel Ciolacu anterior, PSD va alege candidatura la alegerile prezidențiale pe bază de competiție.

"Candidatura la prezidenţiale din partea PSD, a spus foarte clar domnul preşedinte Ciolacu, va fi pe bază de competiţie.”


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.