Liderul Partidului Sosial Democrat (PSD) şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la Constanţa, că a lucrat, împreună cu echipe de lucru din interiorul partidului, la anumite modificări în zona de reglementare a preţului la energie. Unele dintre ele le-a discutat și cu președintele Partidului Național Liberal (PNL), premierul Nicolae Ciucă, a completat social-democratul.

Marcel Ciolacu, împreună cu echipa din partid, a lucrat la anumite modificări în zona de reglementare a prețului la energie

Marcel Ciolacu a spus, într-o conferință de presă, că nu a primit de la ministrul Energiei nicio viziune cu privire la prețul energiei. „Politica pe energie o face Ministerul Energiei. Eu, până în acest moment, de la ministrul Energiei nu am primit nicio hârtie sau nicio viziune în ceea ce priveşte preţul la energie şi care este abordarea pe anii următori.

Şi atunci, împreună cu echipele de lucru din interiorul partidului am lucrat la anumite modificări, categoric în zona de reglementare a preţului pe energie, repet, pe o perioadă determinată", a afirmat preşedintele PSD, întrebat dacă s-a ajuns la un consens în coaliţia de guvernare cu privire la ordonanţa pe energie.

Oficialul a susținut că unele dintre propunerile social-democraților privind respectivul act normativ le-a discutat cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. El a precizat că în săptămâna în curs va avea loc o întrunire cu liderii coaliției și cu experți în domeniul energiei.

„Dintre aceste propuneri, unele au fost discutate de către mine şi domnul prim-ministru, nu am avut o discuţie finală, sunt ferm convins că săptămâna aceasta, şi împreună cu preşedintele Kelemen Hunor, vom avea o întâlnire aplicată şi cu experţii pe aceste modificări. Ce pot să vă spun şi sper să nu deranjez pe nimeni, în ceea ce priveşte principiile am picat de acord.

Principiile de modificare a legislaţiei. Multe dintre ele au venit chiar şi de la operatori. Acum au venit şi operatorii, vorbesc aici de distribuitori şi furnizori. (...) Toate vor intra în vigoare cu 1 ianuarie, pentru că atunci când faci construcţia bugetului, vii în ea şi cu măsurile de compensare pe energie, vii şi cu pensiile, vii şi cu salariile şi cu mărirea salariului minim, vii pe anul bugetar viitor", a evidenţiat liderul social democrat.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Liderul PSD a menționat că bugetul țării pentru anul viitor este foarte bine gândit. „Premieră este faptul că din luna septembrie vorbim de aceste modificări, dar e prima dată când s-a luat în serios asta şi gândim foarte bine bugetul pe anul viitor", a mai spus Marcel Ciolacu.

Bugetul pe 2023

Se poartă discuții intense despre bugetul pe 2023 și au venit și primele previziuni. Vom avea o creştere economică de 2,6% iar 2,5% din PIB va merge la Apărare, iar 36%-38% din acest buget va fi pentru achiziţii.

Prim-ministrul a avut discuții la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene inclusiv despre renegocierea PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), o temă pe marginea căreia au existat numeroase discuţii în cadrul coaliţiei de guvernare.

Citeste si:
Modificări importante la Legea privind regimul deșeurilor. Daniela...
Modificări importante la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.