PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare şi o va face şi începând cu anul viitor, a declarat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, după ce PSD a publicat o înregistrare video în care acuză faptul că „pentru Dreapta creșterea pensiilor nu a fost prioritară”. 

Ionuț Stroe a răspuns PSD privind implicarea PNL în majorarea pensiilor

„În anii în care a fost la guvernare, Partidul Naţional Liberal a fost consecvent în demersurile făcute pentru a sprijini pensionarii. Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% (de la 1.265 lei la 1.442 lei), cât şi la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10% (de la 1.442 lei la 1.586 lei).

Totodată, pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectaţi de creşterile de preţuri, Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar în luna ianuarie celor cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei. Iar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei. (...) PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare şi o va face şi începând cu anul viitor", a scris Stroe, miercuri, pe Facebook.

Conform spuselor lui Stroe, PNL consideră că pensiile trebuie să crească și caută variante prin care această majorare să fie cât mai aproape de rata de inflație, luând seama și de limita în care poate fi sustenabilă de la bugetul de stat.

El a menționat că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Nicolae Ciucă au spus clar că pensionarii din țara noastră nu pot și nu trebuie să suporte efectele inflației.

Ciolacu: „Trebuie să spunem întregul adevăr”

PSD a publicat, miercuri, pe pagina de Facebook, un videoclip cu declarațiile președintelui partidului, Marcel Ciolacu, făcute vinerea trecută la Conferința județeană de alegeri a PSD Ialomița.

În videoclip sunt indicate măsuri impuse de PSD privind majorarea pensiilor mici și procentul cu care au crescut pensia minimă și pensia sub 6.000 de lei în perioada ianuarie-octombrie 2022.

Citeste si:
AUR: „Majorarea pensiilor cu doar 12,5%, o nouă palmă dată celor...
AUR: „Majorarea pensiilor cu...

Totodată, apare și mesajul „pentru Dreapta creșterea pensiilor nu a fost prioritară”, asociat imaginii cu președintele Klaus Iohannis și foștii premieri PNL Florin Cîțu și Ludovic Orban. Liderul PSD a spus atunci că pensiile nu ar fi fost majorare dacă social-democrații nu ar fi intrat la guvernare.

„Când era prim-ministru domnul Cîţu, domnul preşedinte a spus că nu sunt bani pentru măriri de pensii şi atunci nu aveam nici criză energetică, nici război la frontiera României. Este normal ca preşedintele să iasă în spaţiul public şi să spună că nu trebuie să suporte pensionarii toată această inflaţie şi criză, un lucru total adevărat, pe care noi l-am spus şi acum doi ani de zile şi acum un an de zile.

Dar trebuie să spunem şi adevărul, de ce ne aflăm în anumite situaţii cu o datorie externă de aproape 50%, de ce am făcut cele mai multe împrumuturi, de ce plătim un miliard de euro vaccinuri neavând nevoie de această cantitate de vaccinuri, depăşea cu mult populaţia României, eu cred că trebuie să fim nişte oameni politici responsabili şi să spunem întregul adevăr", a menţionat Ciolacu.

Citeste si:
Stroe, despre creșterea pensiilor: „PNL propune două variante”
Stroe, despre creșterea...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.