Ringo Dămureanu, vicepreşedinte al partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și preşedinte al Comisiei pentru Constituţionalitate din Camera Deputaţilor, a declarat, vineri, că majorarea pensiilor publice cu doar 12,5%, cum a stabilit actuala guvernare PNL-PSD-UDMR, reprezintă „o nouă palmă dată celor care au muncit".

Ringo Dămureanu (AUR): „Majorarea pensiilor cu doar 12,5%, o nouă palmă dată celor care au muncit”

Oficialul a mai afirmat că AUR susţine corelarea salariului minim şi a pensiei minime cu valoarea coşului minim de consum, iar banii necesari ar putea veni din impozitarea drastică a părţii necontributive a pensiilor speciale şi eliminarea finanţării de la buget a partidelor politice parlamentare.

„Majorarea pensiilor publice cu doar 12,5% stabilită de actuala guvernare PNL-PSD-UDMR nu reprezintă altceva decât o nouă palmă dată celor care au muncit să ridice o ţară, iar acum nu-şi primesc respectul cuvenit. AUR a depus în Parlament două proiecte de lege care prevăd corelarea salariului minim şi a pensiei minime cu valoarea coşului minim de consum, prin calcularea coşului de bunuri şi servicii la preţuri reale.

Banii necesari ar veni din impozitarea drastică a părţii necontributive a pensiilor speciale şi eliminarea finanţării de la bugetul de stat a partidelor politice parlamentare", a spus Dămureanu într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova.

Conform deputatului AUR de Dolj, majoritatea parlamentară, împreună cu Uniunea Salvați România (USR), a votat la Comisia de muncă din Senat împotriva proiectului de lege propus de AUR, referitor la majorarea pensiilor, care prevede ca pensia minimă să fie corelată direct cu valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent pentru o persoană adultă, de 2.818 lei. Majorarea urmează să aibă loc gradual în următorii trei ani.

„În vreme ce Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii arată că pentru un trai decent coşul minim de consum este de 3.275 de lei, milioane de români au salarii absolut mizerabile şi peste 1 milion de români au pensii de 1.000 lei", a mai afirmat Dămureanu.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.