Liderul formaţiunii Forţa Dreptei, Ludovic Orban, acuză Guvernul că se comportă ca şi cum nu ar dori integrarea noastră în spațiul Schengen.

Ludovic Orban acuză Guvernul că se comportă de parcă nu ar dori integrarea României în Schengen

Într-o postare pe Facebook, oficialul a amintit faptul că Parlamentul de la Haga a cerut guvernului olandez „să facă investigaţii suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România şi Bulgaria, pe baza faptului că Ţările de jos analizează cu stricteţe şi corectitudine funcţionarea statului de drept şi reducerea corupţiei şi a criminalităţii organizate în ambele ţări, iar până atunci să nu ia măsuri ireversibile".

„Mă îngrijorează alăturarea României de Bulgaria în rezoluţie. Olandezii ar putea să nu voteze cu noi chiar şi în cazul în care noi îndeplinim cerinţele lor, dar Bulgaria nu.

Retail jobs

Dar lucrul care mă îngrijorează cel mai mult este atitudinea şi acţiunile guvernului, care pare că nu înţelege bine situaţia şi se comportă de parcă nu ar dori integrarea noastră în Schengen.

S-au făcut că desfiinţează Secţia Specială, au votat legile justiţiei într-o formă care nu răspunde recomandărilor din MCV, menţin în guvern personaje care vulnerabilizează România, au pus între paranteze lupta anticorupţie”, a scris Orban.

Din punctul său de vedere, acţiunile Guvernului pun sub semnul întrebării şansa României de a ieşi de sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare. „Ori, chiar dacă la nivelul reglementărilor nu există nicio legătură între aderarea la Schengen şi MCV, în realitate nu vom fi primiţi în Schengen dacă nu vom scăpa de MCV", se mai menţionează în postare.

Citeste si:
Guvernul a amânat plata garanției pentru ambalajele nereutilizabile
Guvernul a amânat plata...

Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, la Târgu Jiu, referitor la rezoluţia adoptată de Parlamentul olandez cu privire la intrarea României în spaţiul Schengen, că nu concepe ca un alt stat european, care ne este prieten în cadrul Uniunii Europene, să decidă politic fără să aştepte, întâi de toate, raportul experţilor la JAI.

El a subliniat că rezoluția adoptată de Parlamentul olandez, care stipulează că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, este o nedreptate la adresa românilor și a României, după ce atât statul nostru, cât și populația, s-au implicat în gestionarea situației din Ucraina.

„Am vorbit (în cadrul conferinţei de alegeri a PSD Gorj - n.r.) despre modul nostru de a trăi şi de a fi, înainte de a fi pesedişti, în primul şi primul rând suntem români şi suntem nişte români demni şi eu nu concep ca un alt stat european, mai ales, care ne este prieten în cadrul UE să decidă politic fără să aştepte, în primul rând, raportul experţilor la JAI în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, să luăm decizii politice şi să facem o nedreptate românilor şi României, mai ales după ce atât statul român, dar mai ales românii s-au implicat în gestionarea situaţiei din Ucraina şi mai ales cât am ajutat să scoatem peste 50% din producţia de grâne a Ucrainei, atât de necesară mai ales pentru nordul Africii, pentru a nu se crea o criză alimentară", a spus Ciolacu.

Citeste si:
Mai multe ONG-uri cer Guvernului să deconteze avortul la cerere...
Mai multe ONG-uri cer...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.