Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, referitor la o posibilă schimbare din funcție a ministrului Apărării, Vasile Dîncu, că nu se poate „cădea în ridicol” să demiți un membru al Guvernului pentru o declarație cum a fost cea făcută de Dîncu cu privire la negocierea păcii în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Marcel Ciolacu: „Dacă se dorește schimbarea lui Dîncu, vreau să știu argumentele; nu putem cădea în ridicol”

„Eu vreau să ştiu foarte clar, dacă se doreşte schimbarea domnului Dîncu, vreau să ştiu foarte clar care sunt argumentele. (...) Eu am spus foarte clar: cînd eşti ministrul Apărării, într-o perioadă cu un război la graniţă, comunicarea trebuie să fie într-un fel coordonată cu prim ministrul (...) Dacă se cere schimbarea lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării, pentru că a spus că un război se închide cu o negociere, credeţi-mă că nu pot să fiu de acord (cu schimbarea - n.red.).

Eu ce am vorbit cu domnul Dîncu: 'domnul ministru, vreau să ştiu la ce anume v-aţi referit'. M-am lămurit. 'Domnule, nu m-am referit niciodată că Ucraina trebuie să cedeze din teritorii ca să închidă un război'. Ceea ce e un lucru corect. Orice conflict pe lumea asta se închide cu o negociere, indiferent dacă câştigi sau pierzi”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV.

Conform liderului PSD, nu se poate cădea în „ridicol” să schimbi un ministru pentru o astfel de declarație. „Nu putem cădea nici în ridicol, să schimbăm miniştri pentru că au declarat că un război se închide cu o negociere. (...) Atributul schimbării unui ministru e al prim ministrului, dacă sunt elemente nedate publicităţii sau neştiute de către cineva... În ceea ce-l priveşte pe domnul Dîncu, sunt ferm convins că domnul prim ministru mă va informa şi vom vedea în momentul acela”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Oficialul a afirmat anterior, luni, într-o declarație la Parlament, că se va discuta cu premierul Nicolae Ciucă despre situația ministrului Apărării. Prim-ministrul țării a discutat, luni, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu la Palatul Victoria, una dintre temele abordare fiind „calibrarea comunicării publice” la nivelul MApN în contextul guvernamental, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Citeste si:
Dîncu a rămas fără Apărare: Gafele care au dus la plecarea sa din...
Dîncu a rămas fără Apărare:...

Vasile Dîncu a declarat, în data de 8 octombrie, că negocierea reprezintă singura șansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina. „Războiul va mai continua, (...) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (...) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură, Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (...) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică", a declarat Dîncu, la postul Prima TV.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.