Uniunea Salvați România (USR) a transmis că toți europarlamentarii săi au votat în favoarea rezoluției prin care se cere urgentarea procedurilor pentru intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen. 

Europarlamentarii USR au votat în favoarea aderării la Schengen, a anunțat partidul

„Tocmai s-a votat în Parlamentul European rezoluţia care cere Consiliului Europei ca România şi Bulgaria să fie primite în Schengen. Toţi europarlamentarii USR au votat pentru adoptarea rezoluţiei. Din cei 639 de europarlamentari prezenţi în sală, au fost înregistrate 547 de voturi pentru această rezoluţie, ceea ce înseamnă că România şi Bulgaria au o susţinere covârşitoare pentru a face următorul pas. Parlamentul European a decis: locul României este în Schengen", transmite USR.

Europarlamentarul Vlad Marius Botoș a declarat că eforturile diplomatice „trebuie să fie accentuate” acum, întrucât sunt îndeplinite condițiile pentru aderare, dar „ne ține în loc un singur partid”, din familia EPP, din Țările de Jos.

„Spaţiul Schengen înseamnă lipsa frontierelor interne în Uniunea Europeană, ceea ce ar duce la o fluidizare a traficului dintre România şi întreg spaţiul Uniunii Europene.

La ora actuală, ne ţine în loc un singur partid, din familia EPP, din Ţările de Jos, tocmai de aceea consider că eforturile diplomatice trebuie să fie accentuate în acest moment. România îndeplineşte toate condiţiile pentru intrarea în Schengen.

Sigur, avem multe reforme de făcut, avem multe lucruri de reparat, mai ales în justiţie, dar în ce priveşte condiţiile pentru aderare la Spaţiul Schengen, acestea sunt îndeplinite în întregime", a afirmat Botoş.

Gheorghe: „Nu există scuze pentru ca vreun stat membru să mai blocheze accesul”

Și europarlamentarul Vlad Gheorghe a remarcat un „vot covârșitor” în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen, cât și faptul că opțiunea a fost salutată cu aplauze.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

„Votul a fost salutat cu aplauze şi este cel mai puternic mesaj pe care cei votaţi de europenii din statele membre îl trimit către politicienii din guvernele naţionale.

Nu există scuze pentru ca vreun stat membru să mai blocheze accesul României şi Bulgariei în Schengen, iar votul de astăzi ar trebui să le dea de gândit tuturor celor care încă mai cred că în ciuda îndeplinirii condiţiilor de aderare încă din 2011 românii trebuie să mai stea pe la cozi la graniţe. Sunt 49 de voturi împotriva intrării României şi Bulgariei în Schengen şi 43 de abţineri", a scris acesta, pe Facebook.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.