Ambasadorul Olandei la București a declarat că în momentul de față autoritățile olandeze au un răspuns afirmativ cu privire la intrarea României în spațiul Schengen. Se pare că Olanda nu ar susține intrarea țării române în spațiul european Schengen.

Este sau nu de acord Olanda cu intrarea României în spațiul Schengen?

Ambasadorul Olandei la București spune că poziția olandeză față de intrarea României în spațiul Schengen la moment este necunoscută. Se care că autoritățile Țărilor de Jos nu și-ar dori un nou membru în spațiu Schengen. Ambasadorul spune că autoritățile olandeze sunt de părere că doar cei care îndeplinesc cerințele sunt demni de a fi parte din spațiul Schengen.

„Poziția olandeză cu privire la extinderea Schengen este simplă: atunci când cerințele sunt îndeplinite, aderarea este posibilă. Pentru a putea evalua acest lucru, avem nevoie de informații actualizate din partea Comisiei Europene cu privire la toate domeniile relevante pentru deciziile politice privind aderarea la Schengen”, a transmis ambasadorul olandez.

Ambasadorul olandez a mai menționat că România ar trebuie să respecte normele care se referă „atât la implementarea acquis-ului Schengen, cât și la statul de drept (MCV)”. Oficialii olandezi ar avea nevoie de toate informațiile pentru a putea lua cea mai bună decizie, însă chiar și așa, este nevoie de timp.

„Când aceste informații sunt disponibile, trebuie să cântărim acele informații, și la nivel politic. Acest lucru necesită timp”, se mai precizează în răspunsul primit de jurnaliști de la Ambasada Olandei.

Roelof van Ees, ambasadorul olandez la București, a subliniat că Guvernul olandez va solicita aprobarea prealabilă a parlamentului olandez cu privire la o decizie privind aderarea la Schengen. Totodată,

Premierul Olandei, Mark Rutte, se află într-o vizită de lucru, miercuri, în România, unde se va întâlni cu militarii țării sale trimiși în baza de la Cincu.

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Aderarea României la spațiul Schengen

Marcel Ciolacu a lansat un apel către toate formațiunile politice din țară pentru a le îndemna să susțină aderarea României la spațiul Schengen. Liderul PSD spune că acest moment este extrem de important pentru țară și este nevoie de o mobilizare masivă și de o susținere cât mai puternică.

Urmează ca statele membre UE să voteze în decembrie dacă România și Bulgaria vor intra sau nu în spațiul Schengen, după mai bine de zece ani de așteptare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.