Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi îndeamnă pe toți decidenții și toate partidele din România să susțină aderarea statului la spațiul Schengen pentru că acesta este un pas extrem de important pentru România.

Ciolacu, apel către toate partidele din România pentru susținerea aderării la Schengen

Marcel Ciolacu a lansat un apel către toate formațiunile politice din țară pentru a le îndemna să susțină aderarea României la spațiul Schengen. Liderul PSD spune că acest moment este extrem de important pentru țară și este nevoie de o mobilizare masivă și de o susținere cât mai puternică.

A sosit momentul ca toți decidenții și partidele politice din România să susțină, în următoarele săptămâni, pe toate canalele și pe toate fronturile, aderarea țării noastre la Spațiul Schengen! Este foarte important ca în această perioadă să fim cu toții uniți și să acționăm pentru țara noastră. În această chestiune nu e loc de orgolii și rivalități. Apelul meu este ca toate partidele să utilizeze contactele pe care le au în familiile lor politice europene, pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSDafirmă că el susține va menționa despre acest lucru la următorul eveniment al socialiștilor europeni, îndemnându-i să suțină România în acest important pas pentru societate și viitorul ei.

Eu asta voi face la Congresul Socialiștilor Europeni, care va avea loc peste puțin timp la Berlin. De asemenea, colegii mei din Parlamentul European au zilnic discuții cu oficiali din alte state membre pentru a-i convinge să susțină cauza României. Sunt convins că și celelalte partide pot contribui semnificativ pentru a obține un succes pentru România”, a completat Ciolacu.

Ciolacu este convins de victoria României deoarece România îndeplinește condițiile tehnice de aderare de mai bine de 10 ani și multe alte acte care demonstrează că România merită pe deplin să facă parte din spațiul Schengen.

Citeste si:
Ludovic Orban: „Guvernul se comportă de parcă nu ar dori integrarea...
Ludovic Orban: „Guvernul se...

Nu trebuie să avem vreo rezervă în această luptă pentru un obiectiv national strategic, fiindcă dreptatea este de partea noastră! România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare, iar conduita țării noastre în gestionarea fluxurilor de refugiați din Ucraina și în asigurarea rutelor de export pentru grânele ucrainene, arată că merităm pe deplin admiterea în Spațiul Schengen”, a mai afirmat Ciolacu.

Urmează ca statele membre UE să voteze în decembrie dacă România și Bulgaria vor intra sau nu în spațiul Schengen, după mai bine de zece ani de așteptare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.