George Simion a fost implicat într-un scandal cu poliția și Jandarmeria, în urmă cu câteva ore, în Piața Victoriei din București, unde își promova protestul. Într-un live făcut pe Facebook de liderul AUR se poate vedea cum agenții îi aduc la cunoștință că are permisul suspendat din cauza unui accident cu vătămare corporală petrecut în Buzău.

George Simion a ajuns la poliție, după ce ar fi condus cu permisul suspendat în Piața Victoriei

George Simion a condus în zona Pieței Victoriei, acolo unde își promovează protestul pe care grupul său politic îl organizează în acest weekend. Oamenii legii care l-au oprit au constatat că în baza lor de date președintele AUR figura cu permisul suspendat.

Oficialul a fost invitat la secția de poliție, dar, după ce s-a consultat cu avocatul său, acesta le-a transmis agenților că va merge a doua zi și a intrat în autocar. Când a fost rugat să vină la secție, George Simion a fost încurajat de susținători să o facă.

Mai târziu, politicianul a declarat că a mers nesilit la secție, unde ar fi stat 15 minute. El a descris acțiunea polițiștilor ca fiind ilegală și abuzivă. Liderul AUR a fost testat de politişti atât pentru alcool cât şi pentru droguri, iar rezultatele au fost în ambele cazuri negative.

„De ce puneţi mâna pe mine? Luaţi mâna de pe mine! Luaţi mâna de pe mine!", se aude pe înregistrare.

Liderul AUR a protestat în Piața Universității față de scumpirile de energie. Autocarul formațiunii politice, care a fost parcat în Piața Victoriei, a fost ridicat de autorități.

AUR, protest pe 2 octombrie

AUR vrea să scoată oamenii în stradă pe 2 octombrie. Tot în aceeași zi va avea loc o altă manifestație în București pentru moartea oribilă a unei femei, Mahsa Amini, ucisă cu brutalitate de Poliția Iraniană a Moralității. Protestul AUR va începe la ora 14:00, în Piața Universității, dar se va porni în marș spre Piața Victoriei, unde, la ora 17:00, va începe protestul feministelor.

„Traseul este următorul, ne adunăm în Piaţa Universităţii, iar în momentul în care reuşesc să vină toate organizaţiile şi toate coloanele din toate judeţele ne vom porni într-un marş imens către Piaţa Victoriei”, a zis George Simion.

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

George Simion a transmis că, dacă va fi nevoie, va rămâne și luni, și marți, în Piața Victoriei. Dat fiind că protestul său se va lipi de cel al feministelor, s-ar putea lăsa cu altercații, reunindu-se în același loc grupuri cu interese diferite.

„În Piaţa Victoriei rămânem şi aşteptăm ca doleanţele protestatarilor să fie ascultate de către guvernanţi. Dacă e nevoie, rămânem şi luni şi marţi şi toată luna, dacă trebuie, până când Guvernul va comunica şi va explica de ce nu se revine la o piaţă de energie reglementată, de ce nu au intervenit asupra ratelor la bănci şi asupra ROBOR, care a crescut mult prea mult şi, desigur, va dialoga cu fiecare partener social”, spunea liderul AUR.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.