Coliția de guvernare a stabilit, în ședința de luni seară, prelungirea compensării cu 50 de bani pentru motorină și benzină cu 3 luni.

Calculele realizate la Ministerul de Finanțe arată un impact bugetar de 175 de milioane de lei în fiecare lună, sub cifra vehiculată anterior de 900 de milioane de lei pentru 3 luni, susțin surse politice, citate de Mediafax.

Compensarea cu 50 de bani pentru motorină și benzină se prelungește cu 3 luni, potrivit unor surse din coaliția de guvernare

Coaliția a decis, luni, ca măsura compensării carburanților cu 50 de bani să mai rămână în vigoare încă trei luni. În această ședință a fost implementată și plafonarea prețului lemnelor de foc vândute de Romsilva la 500 lei pentru metrul cub. Totodată, s-a discutat și despre o plafonare în cazul peleților, unele surse indicând pragul de 2.000 de lei. Cât despre ordonanțele legate de energie, a fost decisă o amânare temporară a adoptării acestora, pentru a le armoniza cu hotărârile luate pe plan european.

În cursul zilei de luni, a fost vehiculată informaţia conform căreia coaliţia de guvernare ia în calcul să prelungească subvenţionarea preţului doar pentru motorină, nu şi pentru benzină, la acel moment nefiind cert dacă va fi menţinut cuantumul de 50 de bani al subvenţiei, afirmă surse politice. Argumentul invocat pentru a nu mai subvenţiona preţul benzinei este acela că în acest caz preţul oricum a scăzut, conform Observator.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri că nu crede că prețul motorinei va trece de 9 lei/litru în perioada următoare, chiar dacă cotația acestui carburant a crescut ușor față de cea din urmă cu 10 zile. Referilor la măsura luată de Guvern, anume reducerea de 50 de bani a prețului de la pompă, care expiră la sfârșitul lunii septembrie, liberalul a menționat că se va discuta în coaliție și în Guvern ce se va întâmpla de la 1 octombrie, iar decizia va fi anunțată ulterior.

Citeste si:
Scumpiri la pompă din nou. Prețul carburanților a trecut de pragul...
Benzina şi motorina s-au...

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că, la finalul lunii septembrie, va fi realizată evaluarea completă a măsurii de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani.

Prețul benzinei, sub 7 lei pe litru

Benzina standard a scăzut sub pragul de 7 lei/litru în toate stațiile din București, în urma deciziei Lukoil, MOL și Rompetrol de a prelua exemplul liderului pieței, OMV Petrom, de sâmbătă, și de a reduce în acest weekend prețul combustibililor cu 15 bani/litru.

Acum, cea mai scumpă benzină poate fi cumpărată cu 6,98 lei/litru în câteva stații OMV, MOL și Rompetrol, iar cea mai ieftină poate fi achiziționată cu 6,83 lei/litru într-o stație Petrom și 3 stații Lukoil, situate în zona Bucureștii Noi/Chitila, conform datelor analizate de Profit.ro.

Citeste si:
Hamas dorește să prelungească armistițiul. Israelul nu a răspuns...
Hamas dorește să prelungească...

Astfel de preţuri nu au mai fost înregistrate din luna februarie, de dinaintea începerii războiului în Ucraina.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.