Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, la Craiova, că pensiile trebuie mărite pentru toată lumea, indiferent de valoarea pensiei, iar majorarea trebuie să pornească de la 10%. Liderul PSD a mai afirmat că ar fi o premieră în cei 30 de ani de la Revoluție ca legea bugetului să fie prezentată în noiembrie, pentru a fi timp de dezbateri.

Marcel Ciolacu (PSD), declarații despre majorarea pensiilor

„Am spus, nu e prima oară: trebuie să plecăm de la 10%, categoric. Când mărim pensiile, mărim la toată lumea, şi la cei care au pensii mai mici, şi la cei care au pensii mai mari.

Părerea mea e că trebuie găsită calea, cum am găsit când am intrat la guvernare acel program pe care l-am lucrat împreună cu doamna Olguţa Vasilescu, în care la anumite zone, la peste trei milioane şi jumătate de pensionari, am venit şi cu acele ajutoare pe o perioadă, mai ales perioada de iarnă, şi se vede cât de bine au venit", a spus Ciolacu, răspunzând unei întrebări pe tema pensiilor adresată de un jurnalist.

„Ar fi o premieră în cei 30 de ani de la Revoluţie să venim cu legea bugetului în noiembrie, să avem timp să dezbatem cea mai importantă lege care este votată în Parlament.

Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, celor care am făcut impactul bugetar. Repet, am părerea că va fi o creştere economică mai mare, ne încadrăm, este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor", a completat Marcel Ciolacu.

„Eu nu fac parte dintre politicienii care le spun românilor să stingă becul”

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Craiova, că un sistem de vouchere pentru a schimba electrocasnicele cu unele moderne care consumă mai puțin este oportun. Acesta a subliniar că nu face parte din categoria politicienilor care le spun românilor să facă economie.

„Un sistem de vouchere pentru a schimba electrocasnicele cu unele moderne care consumă mult mai puţin este oportun. Este un mod de a ne încadra în zona de economie. Eu nu fac parte dintre politicienii care le spun românilor să stingă becul. Românii îşi gestionează singuri lucrurile, dar acesta este un sistem prin care statul să vină să continue un sistem de modernizare a gospodăriei", a spus preşedintele PSD.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Președintele PSD a mai spus că în Spania au existat astfel de vouchere pentru fiecare locuință, printr-un program cu fonduri europene. Conform oficialului, fiecare știe ce economie vrea să facă, voluntar.

„Statul român a venit cu anumite plafoane în funcţie de consum. Fiecare ştie ce economie face la bugetul familiei, unde doreşte să se încadreze. Este un mod voluntar. Celălalt mod... Cum poate să mă controleze pe mine cum consum în perioada de vârf? (...) Eu am crescut pe vremea lui Ceauşescu, mama striga după mine dacă nu stingeam becul, dar eu nu pot să-i cer fiului meu acelaşi regim pe care l-am avut eu.

(...) Este posibil ca şi UE să se refere nu neapărat la populaţie, poate ar trebui să nuanţeze. Mă bucur că UE a spus că trebuie reglementare şi plafonare de preţ, lucru pe care noi îl cerem de doi ani de zile", a spus Ciolacu întrebat dacă face economie la energie.

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2022 - 07 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.