Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis un mesaj elevilor, la începutul anului școlar 2022-2023. Succes și note bune, le-a urat oficialul copiilor, iar pe părinți i-a asigurat că educația rămâne pe lista de priorități a acestui Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru elevi, la început de an școlar

„Începe astăzi un nou an şcolar, moment încărcat cu emoţii şi speranţe atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli şi părinţi, care, firesc, îşi doresc pentru copii cele mai bune condiţii de învăţământ pentru a le pune în valoare calităţile şi a le asigura tuturor şanse egale în viaţă. Ultimii ani au fost o provocare majoră pentru întreg învăţământul românesc, pandemia obligând întregul sistem la o adaptare neaşteptat de rapidă la era digitală.

Minusurile care au ieşit la iveală în acel context în ceea ce priveşte capacitatea de modernizare a învăţământului românesc încercăm să le corectăm printr-o nouă abordare a sistemului educaţional din România, iar schimbările pe care le-am considerat necesare, cel puţin în acest moment, se reflectă în noile legi ale educaţiei pregătite la nivelul Guvernului", afirmă prim-ministrul, luni, într-un mesaj transmis la începutul anului şcolar.

Retail jobs

Oficialul a declarat că autoritățile își propun prin aceste legi să readucă învățământul românesc în top, dat fiind că există o generație tânără cu mare potențial.

„Copiii şi tinerii români au dovedit că ştiu şi sunt dornici să facă performanţă, iar responsabilitatea noastră, ca factori decizionali, este să le oferim condiţiile pentru a se dezvolta în domeniile în care se simt cei mai buni.

Prin modificările pe care le propunem în materie de învăţământ preuniversitar, actul educaţional trebuie să ţină cont de potenţialul şi aptitudinile elevului, pentru a-i oferi fiecăruia şansa ca drumul pe care şi-l va alege în viaţă să fie cel în care poate performa. Ne dorim să oferim fiecărui copil dreptul la educaţie.

Citeste si:
Anamaria Prodan, mesaj tranșant la scurt timp după ce Reghe a...
Anamaria Prodan, mesaj...

Pentru ca niciun elev să nu fie lăsat în urmă am dezvoltat programele destinate reducerii abandonului şcolar şi susţinerii copiilor din medii defavorizate. Pentru reducerea decalajelor în nivelul de pregătire avem în vederea introducerea unor programe care să ajute la consolidarea cunoştinţelor", precizează premierul.

„Rămân ferm angajat pentru concretizarea soluțiilor de sprijin pentru învățământul românesc”

Premierul a subliniat că atingerea obiectivelor propuse prin proiectul „România educată” necesită așezarea învățământului românesc pe principii noi care să asigure „accesul la educație de calitate și să valorifice potențialul uman al României”.

Citeste si:
Ciucă: „Căutăm soluții pentru colectarea și reutilizarea deșeurilor”
Ciucă: „Căutăm soluții pentru...

„Ca prim-ministru, rămân ferm angajat pentru concretizarea soluţiilor de sprijin pentru învăţământul românesc, inclusiv prin alocarea fondurilor de care este nevoie. Un rol extrem de important în acest proces revine şi personalului din sistemul de învăţământ. Avem multe exemple de oameni dedicaţi misiunii pe care şi-au ales-o în viaţă, de a forma generaţiile tinere, iar munca lor vedem deseori cum este răsplătită cu performanţe obţinute de elevii lor în competiţii de anvergură internaţională.

Le mulţumesc pentru contribuţia pe care o are fiecare dintre ei la recunoaşterea învăţământului românesc în lume, profesori şi elevi deopotrivă! La început de an şcolar, vă urez, dragi elevi, succes şi note bune! Profesorilor le doresc ca activitatea didactică să le aducă cât mai multe satisfacţii, iar pe părinţi îi asigur că educaţia rămâne pe lista de priorităţi a acestui Guvern", transmite premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si:
Premierul Ciucă, despre situația Blue Air: „Există suspiciuni;...
Premierul Ciucă, despre...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.